2020. máj 05.

Két éves lett a Realme

írta: 1nsanat1
Két éves lett a Realme

Rövid idő alatt lett a cég meghatározó tényező a piacon

realme-logo.jpg

    Két év a telefonpiacon nem sok idő. Azonban van egy gyártó, név szerint a Realme, ami nem törődik ezzel és két év alatt felépített egy sikeres brandet, és kínai márka létére nem csak Ázsiában tör előre, de már a hazai piacon is megtalálható. A cég Május elsején ünnepelte 2. születésnapját, hiszen 2018-ban pontosan ekkor lett bemutatva az OPPO Realme 1-es készüléke, ami remek árazásával főként az indiai piacon lett slágertermék és ahogyan a Xiaomiról a Redmi, úgy az OPPOról a Realme szépen lassan levált és függetlenedett.

   A cég azonban nem csak az alapításának évfordulója miatt érdemel szót, hanem  eredményei miatt is. A Realme ugyanis bár nemzetközi szinten még nincs a Top 5-ben, azonban Indiában, ahol a jó ár-érték arány kiemelten fontos már a 3. helyen állnak, beelőzve az anyavállalatot és annak másik leányvállalatát a VIVO-t is. Népszerűségét csak a Samsung és az első helyezett Xiaomi tudja megtörni, már ami a telefonokat illeti, ugyanis vezeték nélküli fülhallgatók terén csak az Airpods fogy jobban mint a Realme Buds Air.

  Ilyen eredmények tükrében kijelenthető, hogy érdemes odafigyelni a kínai vállalat minden lépésére, hiszen nem ok nélkül ilyen sikeresek. Készülékeik sok tekintetben jobbak mint a rivális Xiaomik, a szoftveres téren pedig híresen optimalizáltak és letisztultak. Az i-re a pontot pedig az teszi fel, hogy hazánkban is egyre több modelljük elérhető és bizony a mostani helyzetben, amikor egy-egy csúcskészülék már 300.000 forint felett kezdődik üdítő alternatíva lehet egy 200.000 forint alatt piacra dobott Realme csúcskészülék, ami egyedül kamera terén nem méltó ellenfél a legalább kétszeres árú riválisoknak. Persze nem csak flagshipkillereket gyárt a Realme, középkategóriás Realme 5 Pro-ja szintén remek vétel lehet bárkinek, aki 100.000 forint alatt keres egy mindenre alkalmas készüléket.

Szólj hozzá

Hírek Realme