2020. máj 06.

Igazán formabontó lehet a Lenovo Legion

írta: 1nsanat1
Igazán formabontó lehet a Lenovo Legion

A gyártó nem finomkodik, igazi kézi konzollal készül

gsmarena_001_1.jpg

   Ha hihetünk a szivárogtatásoknak és az információmorzsáknak(sajnos a Lenovo esetében ezek már többször bizonyultak hamisnak) akkor a Lenovo Legion nem csak az átlag telefonokhoz, de még a gamer készülékekhez képest is extrém és forradalmi lesz. Az már a korábbi információkból is tudtuk, hogy 90W-os töltéssel lehet számolni és a 144hz-es képfrissítés is elérhető lesz, most azonban több újdonság is kiszivárgott.

   A legtöbb új információ kívülről is látható újításokról szól. Egyik ezek közül, hogy a telefon jó eséllyel két USB-C portot is kap, egyiket alul, másikat a telefon oldalán kell majd keresni, így bármilyen körülmények közt tölthető lesz vezetékesen a készülék, ha esetleg valaki egy 10 órás CoD maratont tartana a telefonján. Második újdonság az előre néző, teljesen szimmetrikus sztereó hangszórópár lesz, így minden apró nesz az arcunk felé fog távozni a telefonból, elősegítve, hogy egy PUBG-ben a mögöttünk halkan nyíló ajtóról azonnal tudomást szerezzünk.

   A szimmetria azonban felveti a kérdést, hogy hol lesznek a kamerák? Nos a hátlapi kamerák valószínűleg kényelmetlen helyen, a telefon közepéhez közel kapnak helyet, így ideális ujjlenyomatmágnesek lesznek, ráadásul nem fektetett helyzetben nehéz lesz velük jól fotózni, mivel ha a 64 megapixeles kamera átlagos látószögébe nem is, de a 16 megapixeles ultraszéles szenzor képébe garantáltan bele fog csúszni az ember ujja az esetek jó részében. Azonban ez még annyira nem is érdekes ha megnézzük az előlapi kamera helyzetét. A szelfikamera ugyanis pop-up megoldással fog működni, azonban nem a készülék tetején bukkan majd fel a 20 megapixeles egység, hanem a telefon oldalán(a képen a Legion feliratú láthatóan különálló elem a pop-up egység), ami egyfelől nagyon furcsa, viszont jobban belegondolva érthető, hiszen így játék közben egy megfelelő multitasking rendszerrel társítva könnyen megoldható lesz a játék streamelése valós időben, ami sok mobiljátékos álma.

   A Legion tehát a jelek szerint egy jó értelemben extrém mobil lesz piacvezető képességekkel, szóval érdemes odafigyelni rá a gamer világnak, bár az továbbra is kérdéses, hogy ennyire formabontó megoldásokkal siker lesz-e vagy csak egy újító fecske aki nem csinált nyarat, neadjisten egy Z6 Pro-hoz hasonló félrevezető információkkal reklámozott, a tömegben teljesen elvesző készülék.

Szólj hozzá

Hírek Gamer Lenovo