2020. máj 07.

Előrendelhető az Xperia 10 II, de nem nálunk

írta: 1nsanat1
Előrendelhető az Xperia 10 II, de nem nálunk

Korrekt hardver, prémium funkciókkal normális áron

sony_xperia_10_ii_mark_2_2020_2.jpg

   A Sony név telefonos körökben lassan már szitokszó, pedig a gyártó híresen letisztult szoftvert és megbízható minőséget garantál, csak valahogy mindig a konkurenciához képest jóval drágábban. Most azonban lehet megváltozik a trend, ugyanis a középkategóriás Xperia 10 II(mark 2-nek kell ejteni, az elnevezés a Sony fényképezői nyomán született meg) érdekes hibrid lesz a közép és a felső kategória határán, előrendelői árát tekintve viszont nagyjából a Samsung A51-el van partiban, így a tulajdonságait is érdemes ahhoz mérni.

   A telefon tehát átszámítva 130.000 forinton nyit, amire persze hazánkban valószínűleg rá fog kerülni egy szép kis adóteher. Ennyi pénzért cserébe a telefont hajtó Snapdragon 665 nem tűnik nagylelkű ajánlatnak, hiszen egy 11nm-es lapkáról beszélhetünk ami bár nem nyújt kiemelkedő teljesítményt 170.000 körüli Antutu eredményével nagyjából egyezik az A51 képességeivel. A lapkát egy 18W-al tölthető 3600 mAh-es akkumulátor látja el energiával és ez a telep felel a 21:9-es képarányú 6"-os képátlójú FullHD+ felbontású OLED kijelző etetéséről is. Ami a kijelzőt illeti, a kávák ellenére egy ilyen kijelző bizony nem feltétlenül gyakori ebben az árkategóriában, pláne, ha hozzávesszük, hogy ez a panel beázni sem fog, hiszen árkategóriájában egyedüliként IP68-as  rendelkezik.

   Persze kamera nélkül egy telefon manapság nem sokat ér és a Sonyról rosszindulattal akár lehetne azt feltételezni, hogy biztos ezen a téren spóroltak meg mindent és az új Xperia is borzalmas ár-érték arányú, de itt sincs túl nagy gond. Bár az előlapi kamera csak 7, a hátlapi fő egység pedig 12 megapixeles érdemes megnézni, hogy a konkurensek nagyja csak a Quad-Bayer szűrők miatt dolgoznak hatalmas számokkal és a 32-48 megapixeles kamerák végeredményben 8-12 megapixeles képeket készítenek, így a Sony gyengébb számai máris normálisnak hatnak. Ezen kívül a telefon rendelkezik még két, egyenként 8 megapixeles szenzorral, egyik ezek közül a szinte minden középkategóriás telefonban feltűnő ultraszéles kamera a másik pedig, kapaszkodj meg, egy telefotó kamera(!). Igen, a Sony meglépte azt amit sokan 170-200.000 forint alatt semmi pénzért nem tennének, mégpedig azt, hogy a szinte használhatatlan mélységérzékelő vagy makró szenzorok helyére egy 2-szeres optikai zoomra képes egységet helyeztek el.

   Ezen infók és a Sony és a Zeiss egymásra találása után bizony lehet, hogy a közeljövőben érdemes lesz újragondolni a Sony helyzetét a mobilpiacon, hiszen az Xperia 10 II esetében nem egy túlárazott középszerű, hanem egy jól árazott középkategóriás készüléket kapunk.

Szólj hozzá

Sony Hírek Midrange