2020. máj 11.

Meglepetéssel zárult az első negyedévi telefoneladási lista

írta: 1nsanat1
Meglepetéssel zárult az első negyedévi telefoneladási lista

A Xiaomi remek eredményeket ért el

canalys-q1-2020-top-ten-phones-1340x754.jpg

   Kiderültek a 2020-as első negyedévi telefoneladások, amik érdekes eredményt mutattak. A várakozások szerint az Apple akkoriban legolcsóbb telefonja, az iPhone 11 hódította el a dobogó tetejét(ebben nincs semmi meglepetés, hiszen a cégnek kevés telefonja jelenik meg évente, így kevés felé oszlik szét az eladás). A második helyezett már érdekesebb, hiszen egy olcsó Samsung helyett a Redmi Note 8 kapta az ezüstérmet, aminek oka az lehet, hogy a vírus miatt a telefonra kevesebb pénzt szánók inkább elhalasztották a vételt, viszont a Note 8 elég olcsó ahhoz, hogy egy ilyen időszakban se taszítsa komoly pénzügyi gondokba a vásárlót. A dobogó legalsó fokát a Samsung Galaxy A51 szerezte meg, aminek sikere sokak számára meglepetés lehet, hiszen teljesítmény terén semmiféle előrelépést nem tud felmutatni az elődjével szemben, kamerák terén pedig sok megapixel ide vagy oda, nem egy tesztelő szerinte alulmúlja az A50-et is, amin az extra 5 megapixeles makró kamera nem sokat segít.

   A dobogóról éppen lecsúszva helyezkedik el az A10s, ami egy korrekt belépőszintű telefon, amit a költséghatékony erőgép, a Redmi Note 8 Pro követ.  Ezután jön az Apple csúcskészüléke, a 11 Pro Max, majd két belépőszintű Samsung(A20s, A01), aztán a legolcsóbb Redmi, a 8A és végül a kompakt flagship az iPhone 11 Pro.

    A statisztika remekül megmutatja, hogy bár összes eladásban az Apple messze le van maradva a Samsung-Huawei duótól, a kevés készülék miatt típusokra bontva jól szerepelnek, valamint felszínre hozza a vírus hatásait. Míg korábban a listát általában belépő szintű készülékek uralták, addig most a telefont csak a legalapvetőbb szükségletek kielégítésére használók inkább elhalasztották a vásárlást és előtérbe kerültek a népszerű szolgáltatói csomagokhoz ajándékba adott telefonok, mint a Redmi Note 8 és az A51. Persze ezen telefonok sikerében az is szerepet játszik, hogy sokak akár egy hónap spórolással is meg tudnak venni egy ilyen készüléket és cserébe minden téren korrekt teljesítményt kapnak így egy ilyen kérdőjelekkel teli időszakban is bele mernek vágni a középkategóriás telefonok megvételébe.

Szólj hozzá

Hírek