2020. máj 14.

Megérkezett a legújabb Kirin lapka, a 710A

írta: 1nsanat1
Megérkezett a legújabb Kirin lapka, a 710A

A Huawei ezúttal nem kíván teljesítményrekordokat dönteni

huawei_kirin_logo.png

    A Huawei egy jó ideje saját chipekkel látja el készülékei egy jó részét, azonban eddig főként a közép és a felső kategóriában fordultak elő a HiSilicon Kirin szériás modelljei a belépőszintű telefonok esetén a Huawei telefonok kedvelőinek be kellett érni a gyengécske MediaTek lapkákkal. Ez azonban a jelek szerint megváltozhat végre.

   A HiSilicon ugyanis bemutatta Kirin 710A nevű chipjét, amit nem szabad összetéveszteni a 710 illetve 710F nevű középkategóriás rokonaival, ugyanis azokra a 12nm-es csíkszélesség jellemző, míg ez a még elavultabb 14nm-es megoldással készül, ezenkívül Tajvan helyett Kínában fog készülni a 710A. Ezek után jogos lehet a kérdés, hogy mi értelme egy régi technológiával készülő gyengécske chipnek, ha van jobb is?

   Nos a válasz elég egyszerű. A Kirin 710A jóval olcsóbb lesz mint névrokona, ráadásul a kínai gyártás lévén semmiféle amerikai szankció nem lesz rá hatással, így egy biztos pontot jelenthet akkor is ha a konfliktus még jobban elfajul, ráadásul elavultsága ellenére lebecsülni sem szabad az új lapkát, lévén még korlátolt teljesítménye ellenére is messze jobb lesz mint a MediaTek sokszor mindössze 4 maggal operáló, melegedésre és hibákra hajlamos belépő szintre kínált chipsetjeinek.

   Furcsa módon a gyártó úgy döntött, hogy akárcsak a Kirin 820, úgy a Kirin 710A sem egy Huawei telefonban debütál, hiszen az idei Y széria még MediaTek lapkákat kap, hanem a Honor Play 4T lesz az első birtokosa az új produktumnak. Ez abból a szempontból meglepő, hogy így a minden valószínűség szerint olcsóbb belépő szintű Honorban minőségibb "szív" fog dobogni mint a drágább házon belüli rivális Huaweiekben.

Szólj hozzá

Hírek Huawei Honor