2020. máj 22.

Japánok kívül is elérhetővé vált a rekorder Sharp Aquos Zero 2

írta: 1nsanat1
Japánok kívül is elérhetővé vált a rekorder Sharp Aquos Zero 2

Abszurd módon magas képfrissítéséről lett ismert az egyébként középszerű készülék

sharp-aquos-zero-2-header.jpg

   2020 a mobilvilágban a magas képfrissítési sebességű képernyők éve. Míg a Xiaomi és a Huawei inkább megmaradtak a mérsékeltebb fogyasztású, de mégis érzékelhetően jobb 90 hz mellett, addig például a OnePlus és a Samsung(utóbbi a felbontás csökkentése árán) egészen 120 hz-ig emelte a tétet, gamer telefonoknál pedig már a 144hz sem elképzelhetetlen, azonban van egy híres japán gyártó, a csúcsminőségű kijelzőgyártással már híressé vált Sharp, aminek tervezői csak szánakozva legyintettek tavaly ezekre a számokra és megalkották a Aquos Zero 2-t.

   A félig-meddig flagship telefon még tavaly szeptemberben lett bemutatva és csak a japánok számára volt eddig elérhető, azonban most úgy néz ki megpróbálják más országokban is értékesíteni. Ez mondjuk a telefonra avatatlan szemekkel ránézve nehéznek tűnhet, hiszen ha a tavalyi Snapdragon 855 még meg is felelne sokaknak, a nem túl combos 3130 mAh-es akkumulátorral bizony a többségnek már gondja lenne. Ezen a hátlapi dupla kamera sem segít, hiszen a 12 illetve 20 megapixeles szenzorokkal nem lenne baj, de a közel 700 eurós ár mellé már elvárható lenne egy telefotó kamera is és a szelfikészítő egység sem lenne sokak kedvence 8 megapixeles képeivel.

   Azonban az éremnek van másik oldala is. A telefon ugyanis 8GB RAM-ot és 256GB tárhelyet kapott, ami abszulút felső kategória, a képernyője pedig egy 6,4"-es OLED panel ami elképesztő 240 hz-es képfrissítésre képes, ami majdnem 100 hz-el előzi meg az ezüstérmes 144hz-es paneleket. Két gond azonban itt is akad. Először is egy ilyen kijelző brutális fogyasztást produkál, másodszor pedig jelenleg nem igazán léteznek olyan játékok, amik támogatnának ilyen képfrissítést és mire megjelenik kellő számú 240 hz-re optimalizált app, addigra sajnos jó eséllyel a tavalyi csúcsprocesszor már nem lesz  a legerősebbek közt, így nem lesz sok értelme a Zero 2-nek.

Szólj hozzá

Hírek Sharp