2020. máj 25.

Szakíthatott a OnePlus és a McLaren

írta: 1nsanat1
Szakíthatott a OnePlus és a McLaren

Több teória is kering, hogy mi lehet az oka

hl_screenshot_20191106120225_1_original_760x760.jpg

   Egy telefongyártó és egy autógyártó közös terméke nem példa nélküli dolog, elég csak a Porsche Desing Huaweiekre vagy az Oppo új Lambós Find X2 Projára gondolni, így semmi meglepő nem volt eddig sem abban, hogy a OnePlus és a McLaren összedolgozva kiad egy prémium árazású, de ehhez illő kinézetű telefont, azonban a jónak tűnő kapcsolat most jó eséllyel megszakadt. A szakításra egyébként egyes források szerint már márciusban sor került, azonban a McLaren weboldaláról még csak most kerültek le a OnePlussal kapcsolatos dolgok.

   Az ok egyenlőre kérdéses, azonban a teóriagyárosok már több elméletet is felállítottak, ezek közül álljon itt a 3 legértékelhetőbb:

1.: A elég drága és limitált McLaren kiadások nem fogytak elég jól, a OnePlusnak pedig sokba került a híres márkával való együttműködés, így anyagi okok miatt nem érkezik idén limitált kiadás.

2.: A OnePlus mindig is a jó ár-érték arányú készülékeiről volt híres, így a kínai telefongyártónak nem tett jót a "burzsoá" autógyártó neve, a McLarennek pedig alantas volt az együttműködés egy "spórolós", átlagos pénztárcára szabott telefonokat gyártó vállalattal. Ez az elmélet mondjuk azért furcsa, mert épp az idén lépett át a OnePlus az 1000 dolláros árszegmensbe, azaz vérbeli prémium márka lett.

3.: Valójában nincs is szó szakításról, csupán a OnePlus logóváltása áll a háttérben, ami miatt a McLaren kénytelen volt levenni a telefongyártó minden régi logóját a weboldalról, és azóta még nem sikerült kicserélni azokat az újra. Ez a teória sem túl stabil, hiszen egy ilyen csere nem igényel szinte semmi időt, gyakorlatilag egy minimális weblap szerkesztéssel azonnal cserélhető minden korábbi kép.

   Az, hogy mi az igazság még sajnos nem tudni azonban remélhetőleg az utolsó verzió, hiszen a OnePlus limitált kiadású telefonjai üde színfoltot jelentettek egyedi kinézetükkel a piacon és sokak számára jelentették a telefongyártás csúcsát. 

Szólj hozzá

Hírek OnePlus