2020. jún 02.

Egy háttérkép beállításával tönkretehető sok Androidos telefon

írta: 1nsanat1
Egy háttérkép beállításával tönkretehető sok Androidos telefon

Az iOS után az Android is követelt magának egy nevetséges hibát

android-dying-640x400.png

   Az utóbbi időben nem áll jól a mobilos operációs rendszerek sora. Az Apple esetében nemrég kiderült, hogy mindössze pár karakter megjelenítése tönkreteheti a telefont, akár végérvényesen is, most pedig a híres szivárogtató, Ice universe rántotta le a leplet egy Androidos bakiról.

android-veszelyes-hatterkep-kicsi-e1591027622170.jpg

   Történt ugyanis, hogy Twitteren a mobilos berkekben méltán ismert leaker a fent látható képet megosztotta és figyelmeztetett, hogy semmiképp sem tanácsos beállítani háttérképnek, ugyanis a fotó színskáláját valami oknál fogva a Samsung telefonok abszolút nem tudják kezelni, de más androidos típusoknál is felmerült a probléma(4 készüléken kipróbáltam, egy P30, egy Nokia 6.2, egy DooGee X5 Pro Max és egy Samsung A6 volt az alany, ezek közül csak az A6 mondott csődöt). A probléma olyan súlyos, hogy sok esetben csak a teljes gyári visszaállítás segíthet, meg persze az, ha egyáltalán nem állítja be az ember háttérképnek az ártalmas fotót, vagy ha mindenképp ez az álma akkor előtte átkonvertálja.

   A hiba szerencsére a közelgő Android 11-et már nem érinti és mivel az életbe léptetéséhez  a felhasználónak tennie is kell, így nem olyan durva, mint a rivális rendszer esetén, ahol elég ha az értesítéseknél felvillan néhány szimbólum, azonban így is várható, hogy egyesen poénból elküldik pár ismerősüknek a szép, de veszélyes képet.

Szólj hozzá