2020. aug 23.

Korrekt ár, korrekt hangzás: Blitzwolf BW-BTS4

írta: 1nsanat1
Korrekt ár, korrekt hangzás: Blitzwolf BW-BTS4

blitzwolf-bw-bts4.jpg

    Látszólag leáldozott a nyakba akasztós vezeték nélküli fülhallgatóknak, hiszen a TWS, azaz teljesen vezeték nélküli fülesek vitathatatlanul fejlettebb megoldásnak számítanak, azonban még ma is sokan vannak, akik jobban szeretik a konzervatívabb megoldást. Ennek több oka is lehet, például az, hogy ezt a típust nehezebb elhagyni, nem kell hozzá külön tok és üzemidejük is jobb bizonyos szempontból(a TWS eszközöket jellemzően 3-4 óránként tokba kell tenni), ezért a legtöbb gyártó még mindig piacra dob egy-két nyakba akasztható megoldást. Így tett a jó ár-érték arányú eszközeiről ismert BlitzWolf is, kész termék pedig a BW-BTS4 nevet kapta.

   A kronológiai sorrend betartása érdekében célszerű a kicsomagolással kezdeni, ami egyszerre szomorú és örömteli. Szomorú, mivel ez a termék leggyengébb pontja és örömteli, mert mindig jó, ha egy kütyü hozza azt a minőséget, hogy az ember már csak a csomagolásán tudjon hibát keresni. Sajnos itt találunk is problémát, nem is kicsit. A BTS4 ugyanis egy olyan szinten rossz értelemben vett minimalista csomagolásban érkezik, hogy ha nem tudná az ember, hogy a BlitzWolf milyen minőséget képvisel, akkor kapásból valami 2000 forintos kínai vacaknak nézné ezt a fülest, hiszen a dobozon csak a termék elég fantáziátlan neve szerepel fehér és zöld színek társaságában. Semmi dekoráció, semmi vevőcsalogató csillogó márkajelzés, esetleg egy kép az amúgy kifejezetten jól kinéző eszközről. Ráadásul a dobozon belül sem válik azonnal tapinthatóvá a minőség, ugyanis a BTS4 egy recsegős papírvékony műanyag formába van belepattintva. Szerencsére a dobozba azért jutott használati útmutató illetve pár eltérő méretű pótharang, hogy ne okozzon gondot ha valakinek eltérő méretű a fülkagylója. Persze ezek a kis gumiharangok sem túl minőségi zacskóban érkeznek, nehogy már felmerüljön a jó minőség gyanúja.

   A szomorú kezdést azonban ellensúlyozza az, amikor az ember kezébe kaparintja végre a tényleges eszközt, ami kifejezetten szép. A nyakra ráfekvő rész puha tapintású és recés, ennek végén két szürkéskék fém rész van, amiből a szerintem kicsit vékonyka, de a tapasztalataim szerint tartós és erős kábel jön ki. Ez belefut két olcsóbb hatású műanyag kapszulába(egyik oldalt a kezelőfelület van illetve a töltéshez elengedhetetlen csatlakozó, a másikon pedig csak a cég logója, ebben nyilván az akkumulátor kapott helyet) aminek másik oldalán újra szabadon fut a gumi borítású drót egyenesen a látványos hangkeltő részbe, ami minden esetben szürkéskék, illetve átlátszó műanyagból áll.

   Az átlátszó rész jelen esetben a magamutogatást szolgálja, azonban nem lehet hibáztatni a gyártót ezért, hiszen a BTS4 egyik legnagyobb aduászát, a Dual driver elrendezést érdemes is megmutatni. Ez a megoldás egyébként annyit jelent, hogy mindkét oldalon 2-2 hangszóró került elhelyezésre, melyek közül az egyik a magas a másik pedig a mély hangokért felelős. Ez jól hallható is zenehallgatás közben ugyanis a kategóriához képest meglepően erős basszust és szépen csivitelő magas hangokat kapunk a füleinkbe. Természetesen hátulütője is van ennek a megoldásnak, ugyanis a hangszórók egyenként elég kicsik, és a középtartományban egyik sem tartozik az élvonalba, ez pedig néhány vájtfülű embernek hiányosság lehet. Ez a hiba azonban inkább az árcédulából fakad, 6-9000 forintos áron nem nagyon találni hasonlóan gazdag hangzást vezeték nélküli fülhallgatók esetén, ráadásul videók esetén késésről sem igazán lehet beszámolni. 

   A kellemes hang azonban nem elég, hogy egy fülhallgató tökéletes legyen és sajnos a BTS4 messze nem hibátlan, ugyanis akad egy kisebb és egy nagyobb gyengeség. A kisebbik, hogy az eszköz micro USB csatlakozóval rendelkezik, emiatt a legtöbb új telefon töltőjével nem tölthető. A nagyobb gond az üzemidő, ugyanis az mindössze 5 órára rúg, ami a korábbi hasonló kialakítású fülesem 16 órás lejátszási idejéhez képest vészesen kevés, így jó eséllyel 1-2 naponta tölteni kell majd, gyorstöltés híján pedig ez a folyamat nem 5-10 perc lesz.

  Azért, hogy a képet pozitív irányba árnyalhassuk érdemes megemlíteni, hogy a BTS4 meglepő módon Bluetooth 5.0-ás szabvánnyal rendelkezik, ami stabil kapcsolatot garantál, és az izzadósabbaknak sem kell félniük, ugyanis IPX5 minősítéssel is büszkélkedhet az eszköz. 

   Összegezve tehát a BW-BTS4 képében az ember egy pocsékul csomagolt, inkább a kedvező árazással  reklámozott fülhallgatóhoz juthat, ami a gyenge üzemidő és a lassú töltés miatt egyeseknek az agyára tud menni eleinte, de aki egy ilyen téren jobb nyakba akasztható fülest akar beszerezni azonos hangminőséggel, annak bizony sokkal mélyebben a zsebébe kell nyúlnia.

Szólj hozzá

Kiegészítők BlitzWolf