2020. aug 27.

Kitartó különc: Huawei CM70-C FreeLace

írta: 1nsanat1
Kitartó különc: Huawei CM70-C FreeLace

res_9606be6ca279214d4a1cafe159d3efe1.jpg

   Fülhallgatók esetén mindig is komoly vita tárgyát képezte, hogy mi számít belépő, közép és prémium kategóriának, itt ugyanis a különbségek nem olyan szembetűnők, mint mondjuk a telefonok esetében, ráadásul az árak sem mindig mérvadóak, hiszen sokan nem is igazán hallják meg a különbséget egy 20.000 és egy 90.000 forintos fülhallgató között. Sok gyártó, emiatt nem fektet túl sok energiát 50.000 forint fölötti árazású fülhallgatók gyártásába, hanem inkább 20.000 forint körüli áron próbálja meg a maximumot nyújtani. Ilyen a Huawei is, aminek a legtöbb helyen egyszerűen csak FreeLace-nek nevezett nyakpántos fülhallgatója mindent megtesz, hogy felső kategóriás terméknek hasson. A kérdés azonban fennáll: sikerül-e a kitűzött cél.

    Ha a külsőségeket nézzük, akkor egyértelműen. A FreeLace ugyanis egy meglehetősen nagy és kemény borítású fekete dobozban érkezik kellemes tapintással, így már a kicsomagolás is egy külön élmény és a magas minőség érzetét kelti. A kibontás után szembesülünk az elegáns fekete, a vidám narancssárga és a szinte csak a Pioneer által használt smaragdzöld színváltozatok egyikében pompázó fülhallgatók egyikével illetve egy vaskos használati útmutatóval és persze a kötelező pótharangokkal, amik terén a Huawei nem spórolt. Alapból van egy M-es méretű páros a fülesen, ezen kívül egy S egy M, egy L méretű szett is megtalálható egy kis zacskóban, de ha ez még mindig nem lenne elég valakinek, akkor egy pár M-es méretű lyukacsos verzió is bekerült a dobozba, ha esetleg valaki hallani szeretné a külvilág zajait is minimálisan.

   Maga a fülhallgató szintén kellemes meglepetés, ugyanis a kábele és a pántja is kellően vastag és rugalmas, a kezelőfelület és az akkumulátor szimmetrikusan helyezkedik el, nehogy véletlenül elcsússzon a nyakban az eszköz. Az anyaghasználat is príma, a műanyag részek kellemes tapintásúak, a fém alkatrészek tartósságot sugároznak, a bőrhöz érő részek gumi borítása pedig kellemesen puha, de mégsem túl sérülékeny.

   A szép külső persze mit sem ér, ha a hang nem stimmel úgyhogy nézzük is meg ezen a téren mit nyújt a FreeLace. Röviden ezen a téren is szépen, de nem kiválóan teljesít. Kicsit hosszabban kifejtve ez azt jelenti, hogy a 19-23.000 forintos ára előrevetíti, hogy kellett azért kompromisszumot kötni, ez pedig a mély hangok és az aktív zajszűrés terén történt. Utóbbi funkció egyébként nincs is az eszközben, de egyszer sem éreztem igazán hiányát. A basszusnak eleinte annál inkább. Amikor ugyanis hozzájutottam a FreeLacehez, érezhetően gyengén birkózott meg a mélyekkel, ami egy powermetal dalnál fel sem tűnik, de bizony a műfajok jó részének elég jelentős részét képezik. Ez a hiba egészen az első nagyobb frissítésig tartott, amikor is érezhetően javult az eszköz hangzása, de persze továbbra sem egy JBL vagy AKG hangzás, amit produkál. Ez viszont nem feltétlen hiba, ugyanis vokálok és magas hangok terén az árkategóriája élmezőnyében van. Az viszont mindenképp zavaró tényező, hogy bár csak minimálisan, de késik a hang videók nézése esetén, így filmezéshez nem ez az ideális kiegészítő.

   A jó hangminőségen túl persze akad még érdekesség a FreeLace-el kapcsolatban. Például a töltése. Első látásra ugyanis semmiféle csatlakozó nincs az eszközön, azonban rövid idő után rá lehet jönni, hogy a hangerőszabályzó alatt található piros vonal mentén szétszedhető a füles és itt bizony egy USB-C csatlakozó lapul, azonban a male fajta, tehát szokatlan módon nem az eszközbe kerül a kábel, hanem a FreeLace mondhatni kábelként csatlakozik be bármilyen USB-C résbe. Például a telefonba, ami ha tételesen  egy Huawei mobil, akkor azonnali párosítást is végez a töltés mellett. A telepek felpumpálása egyébként elég gyorsan zajlik, ugyanis ez a füles képes a gyorstöltésre is. Ha pedig már szóba került az akkumulátor akkor nézzük is meg meddig is üzemel a Huawei legjobb nyakbaakasztós fülese. Ha 4-5 órára tippeltél akkor keményen melléfogtál, ugyanis a FreeLace még egy töltőtokos TWS fülessel is felveszi a versenyt 18(!) órás aktív üzemidejével, ráadásul igazi kihívás lemeríteni, hiszen nehéz elképzelni olyan helyzetet, hogy ne lenne az ember közelében egy telefon, amiről gond nélkül feltölthető.

   A FreeLace tehát egy szinte minden téren prémium fülhallgató ami a rockereknek és a vokálközpontú zenék kedvelőinek és persze Huawei mobillal rendelkezőknek az egyik, ha nem a legjobb választás ezen az áron, azonban a  megvételével mégis érdemes várni még, hiszen hamarosan érkezik a FreeLace Pro, ami kicsit magasabb áron kínál valószínűleg jobb hangzást és aktív zajszűrést, ha pedig hazánkba is eljut könnyen lehet, hogy sokkal jobb vétel lesz.

 

Szólj hozzá

Huawei Kiegészítők