2020. okt 11.

Komoly kijelzőhibát okozhat a Note 20 Ulta gyári tokja

írta: 1nsanat1
Komoly kijelzőhibát okozhat a Note 20 Ulta gyári tokja

Maradandó hiba forrása lehet a flip tok

1596421497_030820100824570000005f277579ea1de.jpg

   Bár a Samsung a mobilkijelzők vitathatatlan királya úgy néz ki ezt az évet nem nagyon tudhatják a zsebükben megbízhatóság terén. Az év elején az A71 megjelenítője volt hajlamos 1-2 hónap után beégni a fórumozók szerint, majd pedig az S20 Ultra és a szintén Samsung kijelzővel szerelt OnePlus 8 Pro képernyője produkált zavaró elzöldülést alacsony fényerőnél. Szerencsére utóbbi problémát végül a Note 20 Ultra érkezéséig sikerült is orvosolni, úgyhogy érthető volt az öröm, bár a hírek szerint kicsit korai, hiszen a Samsung csúcskészüléke egy másféle, de könnyebben kiküszöbölhető kijelzőhibával azért rendelkezik.

note-20-ultra-screen-1-e1602180807265.jpeg

  Történt ugyanis, hogy a használatba vett és a cég kifejezetten széleskörűen reklámozott antibakteriális Smart Clear View flip tokjával felszerelt modelleken néhány esetben furcsa dolgot figyeltek meg: A képernyő nagyjából negyed része jól látható módon beégett, vagy csak ahhoz hasonló hibát kezdett produkálni. A probléma OLED kijelzőknél már ismert, és akkor jelentkezik általában, ha huzamos ideig ugyanaz a minta ugyanazon a helyen kerül megjelenítésre, azonban jelen esetben ennek nem szabadna bekövetkeznie, hiszen a Note 20 Ultra Super Amoled paneljén az okos flip tok szélén lévő fekete sáv elvileg ki van kapcsolva, az óra és az értesítést jelző ikonok pedig alig láthatóan, de mozognak, hogy még véletlenül se égjenek be, ennek ellenére a tok áttetsző része jól kivehető nyomot hagyott a kijelzőn több embernél is. A hiba természetesen még nagyon friss és ritka, így a Samsung még nem is adott ki közleményt, de valószínűleg szoftveres hiba áll a háttérben, ami miatt a kijelző ezen része nem sötétül el ténylegesen a tok becsukásakor és egy minimális fényerőt kibocsájtva üzemel tovább, ami remélhetőleg egy frissítéssel javítva lesz.

Az persze már egy másik, alapos kivesézésre érdemes téma, hogy ki mennyire érzi kínosnak, ha egy gyártó a saját kiegészítőjéhez nem optimalizálja rendesen a telefonját, mert sajnos nem egyedi eset a piacon.

 

Szólj hozzá

Samsung Hírek