2020. okt 28.

Olyan átütő siker a MagSafe, hogy az iPhone tokok sem állítják meg

írta: 1nsanat1
Olyan átütő siker a MagSafe, hogy az iPhone tokok sem állítják meg

Jól látható nyomot hagy a mágneses töltő a gyári tokokon is

magsafe-circular-imprint-silicone-case.jpg

   Az új iPhoneok több újítást is hoztak magukkal, ezek egyike pedig a mágnesesen a telefon hátára tapadó MagSafe töltő és a rögzítéséhez szükséges, a telefonba épített mágneses kör volt, ami egyébként a telefonhoz kapható tokokat is stabilan rögzíti. Azonban mint oly sok esetben, az újdonság nem volt problémamentes.

  Történt ugyanis, hogy egyre több felhasználó kezdett panaszkodni, hogy a készülékük mellé vett hivatalos, Apple által gyártott tokon elég feltűnő nyomot hagy a MagSafe töltő, ráadásul sok esetben nem is tölt, ha a telefon hátlapjára rá van téve a tárca kiegészítő. Az először csak pletykaként számon tartott hiba mostanra azonban olyan mértékeket öltött, hogy az Apple kénytelen volt elismerni azt és átírni a MagSafe használati útmutatóját, ami immáron tartalmazza, hogy a telefon hátlapja és a töltőpad között a megfelelő működés érdekében ne legyen semmi.

  Több se kellett persze az internet népének és az eset kapcsán elkezdtek záporozni az elméletek, miszerint az Apple direkt tervezte így, hogy a vásárló kénytelen legyen havonta lecserélni az elcsúnyuló tokot, de az is gyakori gondolat volt, hogy ha egy masszív tokot így károsít a mágnes, akkor hosszú távon a készülék illesztéseiben nem tesz-e kárt, ezzel kiiktatva a vízhatlanságot.

   Az összeesküvéselméleteket persze sem megerősíteni sem cáfolni nem lehet jelenleg, de ez a hír alaposan megkérdőjelezi a MagSafe létjogosultságát, hiszen még mindig egyszerűbb bedugni egy kábelt, vagy egy hagyományos vezeték nélküli töltőre ráhelyezni a telefon, mint minden töltés előtt kiszedni a tokból, majd később visszatenni bele.

  Az ügy pikantériája ráadásul az is, hogy főleg Kínában sok felhasználó panaszkodik arra, hogy tok nélkül az iPhone 12 és 12 Pro modellek szélei egy adott szériát érintő gyártási vagy minden készüléket érintő tervezési hiba okán képesek megvágni az ember kezét bizonyos esetekben, így a felhasználó nem mondhat le a tokról.

  Ez a két hiba bizony kétségtelenül zavaró tud lenni, azonban más komoly problémáról eddig nincs információ, ami kifejezetten pozitív, hiszen idén a szokásosnál is több típusról derültek ki kellemetlen információk, elég csak a zöldülő Samsung kijelzőkre, az Exynos chipek melegedésére, vagy éppen a Pixel 5 képernyőtől elváló hátlapjára gondolni.

Szólj hozzá

Apple iPhone Hírek