2020. okt 29.

Kijött a zuhanásból a Sony mobilos divíziója

írta: 1nsanat1
Kijött a zuhanásból a Sony mobilos divíziója

A vásárlók szerint is jól sikerültek az új Xperiák

sony-xperia-5-ii-nyitokep.jpg

   A Sony elmúlt években produkált eladási számain könnyen lehet, hogy egy másodvonalbeli kínai mobilgyártó is jót mosolyogna, hiszen akármelyik tech híroldalt is olvassa az ember a japán vállalat kapcsán csakis a meredek zuhanásról és pár alapvetően érdekes, de túlárazott és komoly gyengeségekkel rendelkező készülékről láthatott híreket. Most azonban úgy tűnik fordulat történt a cégnél, és a híresebb tesztelők által is megkedvelt új modellek(Xperia 1 II,Xperia 10 II, Xperia 5 II) sikeresen megállították a meredek csúszást a gazdasági lejtőn.

   Természetesen Xiaomi féle növekedésről szó sincs, a 3. negyedévben eladott 600.000 készülék továbbra is egy elég gyenge szám a piacon, azonban nem kevesebb mint az egy évvel korábbi adat, ami a Sony esetében felér egy vészfékezés hirtelenségével. A legjobb hír azonban nem is a darabszámmal, hanem a bevétellek kapcsolatos, az ugyanis 13 millió dollárral nőt a tavalyihoz képest, ami az 5G képes Xperiák borsosabb árával magyarázható.

  A bíztató újrakezdés értékét ráadásul az is növeli, hogy a vírus miatt masszívan visszaesett a mobilpiac növekedése, így mindenki a rétegterméknek számító Xperiák iránti kereslet csökkenésére számított, azonban úgy tűnik az új irányvonal, ami a tartalomfogyasztókra és a tartalomkészítőkre fókuszáló telefonokat dob piacra, megmentette az egyébként mérhetetlenül sikeres cég haldokló részlegét. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a 4. negyedévre többen is azt jósolják, a friss számokat látva, hogy az Xperiák az év végére már veszteség helyett profitot is fognak termelni a cégnek.

Szólj hozzá

Sony Hírek