2021. jan 08.

Megjelent a Huawei P50 Pro...bocsánat, Hauwei!

írta: 1nsanat1
Megjelent a Huawei P50 Pro...bocsánat, Hauwei!

A hamisítók az első rendereket sem várták meg

5ff2c2e40dcb0b481638de85-15-large.jpg

 

   A népszerű mobilok hamisítása mindig is kifizetődő üzlet volt a mindennemű tudást és tapasztalatot nélkülöző kisebb kínai üzemeknek. Eddig azonban többé-kevésbé elmondható volt, hogy ezen telefonok minél kisebb összegből, minél nagyobb pontossággal igyekeztek lemásolni és így átverni a telefonokhoz nem értő, de a reklámokból az aktuális csúcskészülékek nevével tisztában lévő vásárlót.

  Könnyen lehet azonban, hogy ez a trend most megváltozik. Feltűnt ugyanis a Wish-en egy új készülék, a Hauwei P50 Pro, ami valószínűleg egy alulfizetett kínai mérnök megvalósult elképzelése arról, hogy milyen lesz a Huawei P40 Pro utódja. Természetesen a méltán ismert óriásvállalat termékeitől színvonalban és teljesítményben össze sem mérhető ez a 35.000 forintos "csoda", az azonban tagadhatatlan, hogy ennek a szedett-vedett kütyünek megvan a maga gagyi bája. Ezzel persze a hangzatos leírás vitatkozik mely szerint ezek a jellemzői az új "kamerakirálynak":

A P50 Pro egy 7,2"-es gigantikus HD+ kijelzővel(aminek a felbontása valami furcsa módon mégis QHD+,azaz 1440x3040) szerelt flagship, aminek a kijelző az előlap 93%-át lefedi. Ebbe a tekintélyes panelben két remek dolog is el van rejtve. Az egyik a villámgyors ujjlenyomatolvasó, ami megvédi a telefont az illetéktelenektől, a másik pedig a 16 megapixeles kamera(nocsak, ez visszalépés a P40 szériához képest), ami vaksötétben is képes arcfelismerésre, ráadásul parádés szelfiket lő éjjel és nappal.

A hátlapon tovább folytatódik a seregszemle, már ami a kamerákat illeti és a sereg szó nem túlzás, hiszen 5 kameralyuk található a P40 Pro szigetének fektetett helyzetű torz ikertestvérén. Az egy híján féltucat modulról nem sok információ van, pusztán annyi, hogy a fő egység 32 megapixeles, illetve, hogy az egyik egy kifejezetten furcsa alakú periszkóp kamera. Az persze az ki van zárva, hogy az 5-ből 4 valójában dísznek odahelyezett lencse lenne és a fő kamera is csak egy néhány megapixeles filléres kacat, hiszen a LEIOA felirat jelzi a magas minőséget, a Leicára névben ennyire hasonlító cég pedig nyilván a minőség terén sem különbözik túlságosan.

5ff2c2e40dcb0b481638de85-11-large.jpg

A tükröződésből kiolvasható 2800-as szám valószínűleg közelebb áll a tényleges kapacitáshoz

Ahogy az várható belül is egy igazi erőgépet kapunk. A teljesítményt egy 5G++ kompatibilis 10 magos, 10mm-es(a nanométeres technológia nyilván elavult már) MediaTek chip garantálja, cseppet sem túlzó 12GB RAM és 512GB tárhely társaságában. Ha ez esetleg nem lenne elég semmi baj, hiszen a rendelők egy 256GB-os memóriakártyát is kapnak ajándékba, így akár a 4K felbontású filmek tárolása sem okozhat gondot a felhasználónak. Ezek egyhuzamban történő lejátszásával sem lesz továbbá gond, hiszen az akkumulátor 5000 vagy 5800 mAh-s(két eltérő adat szerepel a hivatalos leírásban), így a hosszú üzemidő garantált.

  Egy ilyen impozáns(és ellentmondásos) specifikációs lista után pedig már csak két kérdés maradt: Van-e esélye a nehéz helyzetben lévő Huaweinek a P50 Proval felülmúlni a Hauwei hasonló nevű típusát, illetve, hogy tényleg van-e épeszű ember, aki egy ilyen nyilvánvaló kamutelefont megrendel? 

Szólj hozzá

Hírek Hamisítványok