2021. jan 08.

Végzetes hiba derült ki a méregdrága AirPods Max-ról

írta: 1nsanat1
Végzetes hiba derült ki a méregdrága AirPods Max-ról

A garancia itt nem segít!

airpods-max-wet-ear-problem.jpg

   Amilyen rajongást ért el 2020-ban az iPhone 13 széria, olyan ellenszenvet váltott ki az AirPods Max. A méregdrága fejhallgató ugyanis az AirPods Proval ellentétben sok tekintetben nem tartozik a saját termékkategóriájának élvonalába, a stúdió minőségtől pedig komoly szakadék választja el, ennek ellenére nem érhető tetten a prémium minőségű hobbifejhallgatók 100.000 forint körüli árazás, hiszen egy 235.000 forintos termékről van szó.

  Azonban bőven akadtak olyanok, akik ezt az összeget még le tudták nyelni, csak hogy szembesüljenek a Max energiagazdálkodás terén jelentkező problémával, ami szinte kötelezővé teszi a nem túl közkedvelt, a fejhallgató sérülékenyebb részeit abszolút nem védő tok használatát. Egy ilyen hiba persze maximum kényelmi természetű, hiszen nem nagy fáradtság rendszeresen tölteni a fejhallgatót, nemrégiben azonban felszínre jött egy ennél sokkal súlyosabb, gyakorlatilag javíthatatlan hiba.

  Az AirPods Max ugyanis szó szerint vizesedik a fület fedő párnák alatt. A jelenség oka nem a felhasználási módban keresendő, pusztán arról van szó, hogy a fejhallgató jórészt alumíniumból készül. Ennek az a következménye, hogy az emberi test viszonylag magas és az alacsony külső hőmérséklet közti eltérés miatt lecsapódik a pára a két közeg közti felületre, azaz az eszköz hangszórórácsára. Ez önmagában nem lenne veszélyes hiszen kismillió cseppálló audio eszköz létezik, azonban az Apple úgy gondolta nincs szükség IP védettségre, azaz az AirPods Max még csak verejtékállónak vagy cseppállónak sem nevezhető, így a belsejébe kerülő nedvesség potenciálisan végzetes hatású lehet. Súlyosbító tényező is van sajnos: A hiba tervezési eredetű, tehát egy szimpla csere nem oldja meg a bajt, ha pedig a folyadék csak nyomokban is bejut mélyebben a hangszóróba az ingyen javítás is bukik, hiszen az Apple nem vállal garanciát beázás esetére.

  Ilyen komoly problémák után sajnos ki kell jelenteni, hogy a potenciálisan remek AirPods Pro(olcsóbban, átgondolt tervezéssel lehetett volna belőle akár az új Beats is) kifejezetten kerülendő fejhallgató, hiszen féláron már kapható több tucat sokat bizonyított, jobb hangminőséget garantáló, iPhone-al is használható és nem mellesleg cseppálló alternatíva.

Szólj hozzá

Apple Hírek Kiegészítők