2021. feb 09.

Ismerős külsőt kaphat a Meizu 18

írta: 1nsanat1
Ismerős külsőt kaphat a Meizu 18

meiz.jpg

 

   Bár hazánkban, sőt egész Európában a legtöbb embernek nem mond túl sokat a Meizu név, Kínában egy kedvelik a cég nem túl bőséges, de minőségi palettáját. A gyártó mint minden évben idén is kiadja az új, számozott csúcskészülékét, ami a Meizu 17 után a nem túl kreatív, de logikus Meizu 18 nevet kapja, most pedig egy elvileg hivatalos poszternek hála a típus kinézete és megjelenési dátuma is napvilágra kerülhetett.

   A  dátum önmagában nem is annyira érdekes, hiszen idén a Xiaomi és a Samsung is előbb dobta piacra a csúcskészülékeit, mint tavaly, így az sem meglepő,  hogy a 17-es május 8-i bemutatója helyett idén március 26-án rántják le a leplet a soron következő modellről. A készülék megjelenése viszont annál figyelemfelkeltőbb.

  Itt nem a már megszokott fehér előlapi kávákra kell gondolni, hiszen ez már-már védjegye a kínai vállalatnak, vagy épp a szinte zavaróan apró szelfi kamerára, mert ez sem nagy újdonság a márka ismerőinek. Annál furcsább azonban a hátlap, amire az avatatlan szem azonnal rávágná, hogy P40 Pro. A kamerasziget ugyanis, nincs mit szépíteni, egy az egyben le lett másolva a Huawei mobiljáról, pusztán a Leica felirat lett a kiszivárgott kép alapján eltüntetve és a vaku kapott esztétikusabb helyet magának a felső kamera körül(ez is megszokott Meizu féle dizájnelem). A kamerák száma terén is hasonló a helyzet, az előzetes információk alapján egy Sony által gyártott fő szenzor mellett egy ultraszéles, egy 5x-ös periszkópos telefotó illetve egy ToF kamerára lehet számítani.

  Természetesen a készülék egyéb paramétereiről is kiderült néhány dolog, a Pro változat kapcsán 4500 mAh-s akkumulátort, 40W-os gyorstöltést, FHD+ felbontású 120hz-es OLED kijelzőt és természetesen Snapdragon 888-as lapkát sejtetnek a szivárogtatók, ha pedig igazuk van és az árazás nem ugrik meg nagyon akkor a Meizu 18 és Pro variánsa méltó vetélytársa lehet majd idén is bármely, nyugaton népszerű flagshipnek.

Szólj hozzá

Meizu Hírek