2021. ápr 09.

Nem gyárt többé mobilt az LG

írta: 1nsanat1
Nem gyárt többé mobilt az LG

opt-5f97f7bd77a35maxresdefault.jpg

 

   Hetek óta terjedt az interneten, hogy az LG végleg szakít a mobilpiaccal több egymást követő, veszteséges év után, azonban mostanra, konkrétan 2021.04.05.-re a pletyka hivatalos megerősítést nyert. A műszaki óriás, a mobilokba szerelt kijelzők és az ultraszéles látószögű kamerák úttörője nem fog többé telefonokat gyártani a meglévő típusokat pedig nemes egyszerűséggel hagyja elfogyni a boltok polcairól.

  Az üggyel kapcsolatban persze azonnal elkezdődött a pánikreakció, mint anno a Huawei tiltólistára helyezésekor, csak most éppen sokkal jogosabb aggodalommal, hiszen rengeteg(illetve mégsem olyan rengeteg, hiszen éppen emiatt kényszerül zárni az LG mobilos divíziója) felhasználó fejébe ütött szöget, hogy vajon a készülékük kap-e a továbbiakban frissítéseket, illetve élni fog-e a garancia a továbbiakban is. Aggodalomra szerencsére nincs sok ok, az LG ugyanis hivatalos közleményében ezen kérdésekre is viszonylag konkrét választ adott, illetve megindokolta a döntés okait.

  A hatalmas cég ezen ágazatának a végét a vezetőség azzal magyarázta, hogy nem tudott igazi áttörést elérni, emiatt az emberi, anyagi és szellemi erőforrásaikat inkább az olyan jövőbemutató technológiák felé vezetik át, mint például az önvezető elektromos autók. Az elméletileg teljes leállás miatt pedig nem kell azonnal új készülék után néznie azoknak, akik nemrég ruháztak be a vállalat olyan modelljeire, mint a Velvet, a Wing, vagy a V60, hiszen minden típus az eredeti terveknek megfelelően fog frissülni Android 11-re, sőt akár Android 12-re is a jövőben. A garancia helyzetet pedig még ennél is egyértelműbb, hiszen maga az LG nem szűnik meg, így jogilag kötelessége javítani vagy cserélnie a hibás termékeket.

Szólj hozzá

LG Hírek