2021. ápr 10.

Három az egyben: Könnyedén darabokra törhető a 2. generációs Legion mobil

írta: 1nsanat1
Három az egyben: Könnyedén darabokra törhető a 2. generációs Legion mobil

Súlyos hibát vétett a Lenovo

2021-04-09-image-11.jpg

 

   Bár a gamer telefonok egyre bővülő piacán jelenleg még az ASUS a király a ROG phoneokkal, a konkurencia a Xiaomi Black Shark, a Nubia és újabban a Lenovo Legion sorozatok képében komoly kihívókat állít csatasorba. Míg az előbbi két ROG rivális az árazással kíván vonzóbb lenni, addig a jelek szerint az eddig 2 generációt megélt LEgion egészen más oldalról közelít, itt ugyanis le kell mondani a barátságos árcéduláról, viszont cserébe az ASUS megoldásainál jóval extrémebb kialakítású, horizontális használatra optimalizált eszközt kapunk. Ahogy azonban azt már megtanulhattuk a számtalan kísérleti mobiltelefon példáján, az előremutató megoldásoknak gyakran komoly ára van és Zack, a híres mobilkínzó bizony az új videójában rá is mutatott a Lenovo Legion Duel 2 végzetes kompromisszumára.

  A teszt a készülék szokatlanul prémium csomagolásától eltekintve pontosan úgy indult mint a legtöbb hasonló flagship esetében. Zack megállapította, hogy a műanyag védőfólia kifejezetten könnyen, az üveg elő és hátlap viszont már nehezebben, konkrétan 6-os keménységi fokú tárgytól kezd csak el karcolódni, a hangszórórácsok stabilan a helyükön maradnak, a fém keretről pedig szikével lekaparható a festék, szóval minden a legnagyobb rendben alakult. Az öngyújtó elővételekor azonban már adódtak gondok, a láng ugyanis bár csak sokára, de maradandó kárt okozott a kijelzőben, ami bár nem példátlan, de kellemetlen tulajdonság egy csúcskészülék esetén.

  Ezután következett az ikonikus és jelen esetben végzetes próba, ami során a mobilt megpróbálta csak az ujjait használva elhajlítani. A várható enyhe görbülés helyett azonban már kis erőhatásnál is azonnal széttört a készülék két darabra a középre helyezett "kamerasziget" mentén, amiket csak a kijelző tartott össze. Ez azonban még nem volt elég a JerryRigEverything csatorna készítőjének, hiszen észrevette, hogy mivel a mobil szimmetrikus, így nyilván a másik fele is gond nélkül letörhető a középső szekcióról, a tipp pedig helyes volt, így Zack szavaival élve a Legion phone 2 Legion phone 3 lett, pontosabban Legion phone 3 darabban. A hibát mint olyan sokszor már korábban, a rossz helyre pozícionált antennacsíkok okozták, amik pont a készülék darabjainak találkozásánál kaptak helyet, így elérve, hogy kizárólag a kijelző, az azt borító Gorilla Glass 5 és némi ragasztó biztosítsa a 3 részes készülék strapabíróságát.

  Az igazsághoz hozzátartozik természetesen az is, hogy ettől az új Legion mobilok abszolút nem rosszak, hiszen fő feladatukat zseniálisan ellátják, pusztán elég aggályos, hogy a sérülékeny eszközön még a gyári tok sem sokat segít, hiszen kifejezetten keskeny sávokban takarja csak a hátlapot, így a farzsebben könnyedén eltörő mobilnak nem igazán ad plusz tartást.

 

Szólj hozzá

Hírek Lenovo