2021. ápr 16.

Adapter nélküli Huaweiek érkeztek, de van ok az örömre is

írta: 1nsanat1
Adapter nélküli Huaweiek érkeztek, de van ok az örömre is

huawei-66w-charger.png

 

   Ha van igazán heves indulatokat kavaró téma a mobilvilágban mostanában, akkor a töltőadapterek kihagyása körül zajló párbeszéd biztosan az. Ezt a kétes és a környezetvédelem álcájával alátámasztott(MrWhosetheboss videója remekül megmutatja, hogy valójában mennyire visszás ez a lépés) lépést először nem meglepő módon az Apple lépte meg, majd az első pillanatban kritikus Samsung is szolgai módon követte, végül pedig a Xiaomi is beállt a sorba, legalábbis a kínai piacon, ahol viszont ajándék töltőt adtak annak, aki igényelte azt.

  Ahogy az várható volt a nemrég még eladások terén az élvonalban lévő Huawei sem maradhatott ki a trend követéséből, így piacra is dobtak négy csúcskategóriás modellből(Mate X2, Mate 40 Pro, Nova 8, Nova 8 Pro) töltő nélküli dobozzal kínált verziót. Ez elsőre kellemetlenül hangozhat, azonban van egy apró, de fontos csavar a dolgokban, hiszen a Huawei nem a Samsung és az Apple példáját követte, hanem inkább a Xiaomi féle módszer választotta, ugyanis a szűkösebben csomagolt változatok pontosan egy a hozzájuk való 66W-os adapter árával, azaz kicsit több mint 9000 forinttal kerülnek kevesebbe mint a hiánytalan csomagolású társaik. 

   Erre a megoldásra pedig nem igazán lehet mást mondani, mint azt, hogy maximálisan korrekt, hiszen itt a vásárló a Xiaomi megoldásával szemben a vásárlás után is besétálhat a vevő boltba és a megmaradt pénzéből pont vehet egy gyári töltőt ha esetleg meggondolta volna magát utólag, aki pedig abszolút nem igényli ezt az opciót az minimálisan, de valóban segíthet a környezet megóvásában.

Szólj hozzá

Hírek Huawei