2021. máj 01.

Belépő szinten próbál szerencsét a Honor a Play 20-szal

írta: 1nsanat1
Belépő szinten próbál szerencsét a Honor a Play 20-szal

gsmarena_001_1_2.jpg

  

   A mobiltelefonok világában járatosabb embereknek nem mond újat az, hogy a Honor immáron a Huaweitől teljesen függetlenül próbál nem csak túlélni, de újra naggyá válni az erős konkurencia ellenére. Ehhez azonban nem elég a View40 vagy a hamarosan érkező Honor 50, hiszen a vásárlók többsége nem feltétlenül kíván flagship telefont venni egy egyenlőre közel sem stabil jövőjű márkától. A gyártó láthatóan tudja is ezt ezért be is mutatott egy szuperolcsó készüléket Play 20 elnevezéssel.

  Bár a típus a legnagyobb meglepetést a belső tulajdonságaival okozta, kívül is hordoz néhány érdekes vonást. Ezek egyike az új iPhoneokat idéző sík felületű keret, ami kétségtelenül stílusos, de kényelmi szempontból nem túl pozitív. Szerencsére a Honor azért a lapos felület széleihez odacsempészett egy aprócska lekerekítést, így teremtve okos kompromisszumot. A másik, első látásra nem is feltűnő furcsaság a hatalmas kamerasziget. Aki ugyanis elolvassa a specifikációkat, hamar rájön, hogy a 13mp-es fő és a 2mp-es mélység kamera nem igazán indokol 4 kameralyukat és flagshiphez méltó méretű szigetet. A trükk egyértelmű: A 4 karikából csak kettőben található szenzor, a másik két helyet a mikrofon és a vaku foglalja el. A méreteket pedig nem érdemes firtatni, egyszerű optikai tuningról van szó.

  Nem meglepő, hogy a 4 színben pompázó(fekete, kék, ezüst-rózsaszín, fehér) hátlap után unalmasnak hat az előlap. Itt ugyanis csak egy megszokott méretű kávákkal ellátott HD+ felbontású, vízcsepp notch által megtört 6,52"-es IPS panel található. A helyzeten a mindössze 5mp-es előlapi kamera sem javít, ami garantáltan gyengén fog szerepelni a mindennapok során. Nem esett még szó viszont az ujjlenyomat olvasóról. Ez pedig nem azért történt, mert a kijelző alá van elrejtve, hanem nemes egyszerűséggel azért, mert egyszerűen hiányzik a készülékről, ami egy súlyos hiba, hiszen nem valószínű, hogy a ma már gazdaságosan gyártható szenzor túlságosan dobott volna a készülék költségein. Így azonban marad az arcfelismerés funkció, ami a márka többi készülékét ismerve megbízhatóan fog működni.

honor-play-20-1.jpg

Nagy kamerasziget apró szenzorokkal. Fordított esetben jobban örülne a vásárló

  Ahogy az be lett harangozva, a telefonon belül vannak csak igazán meglepő dolgok. Egyike ezeknek a hatalmas, 5000mAh-ás akkumulátor, ami azonban csak 10W-al tölthető, bár legalább USB-C porton keresztül. Ehhez hasonlóan kettős lehet az érzés a RAM/tárhely kiosztásoknál is, hiszen a 4/128-as örömteli, de a plafonnak számító 8/128GB már teljesen abszurd. Ha valaki nem értené miért is az, annak álljon itt a telefonba szerelt chip típusa: Unisoc Tiger T610. Erről a lapkáról azt kell tudni, hogy maximum 1,8Ghz-en képes duruzsolni, egy szerény 150.000-es Antutu, vagy épp 900 körüli Geekbench pontszámot eredményezve. Ilyen elenyésző teljesítményhez pedig egyszerűen értelmetlen 6-8GB-ot társítani, hiszen a multitasking szinte kapásból ki van zárva. Természetesen temetni nem kell a készüléket, a Tiger ugyanis alapvető feladatokhoz pont elég és még a kevésbé hardverigényes játékokkal is boldogul mérsékelt grafikai beállításokkal.

  A két legfontosabb dolog azonban még kimaradt. A hírek szerint a Honor Play ugyanis továbbra sem részesül a Google szolgáltatásokból, ráadásul csak Android 10 alapokon nyugvó Magic UI 4.0-át kap, így nem valószínű a hazai forgalmazása. Pedig az ára még meg is felelne sokaknak, hiszen az átszámítva mindössze 40.000 forint. A parádés üzemidővel és tárhellyel rendelkező mobil tehát szolgáltatói kedvezménnyel garantáltan sikeres lehetne az átlag felhasználók körében, de az érthetetlen szankciók miatt Kínán kívül a siker valószínűleg elmarad.

Szólj hozzá

Hírek Budget Honor