2021. jún 30.

Már megjelenés előtt rekordokat dönt az AMD GPU-s Exynos chip

írta: 1nsanat1
Már megjelenés előtt rekordokat dönt az AMD GPU-s Exynos chip

samsung-exynos-soc.jpg

  Bár a Samsung minden évben eljátssza azt, hogy közlik, hogy az adott évben már semmilyen téren nem lesz lemaradásban az aktuális Exynos chip a Snapdragonos riválishoz képest, azonban ezt még a legnagyobb Samsung rajongók is kétkedve szokták fogadni. Amikor azonban a januárban érkező Exynos 2100 kapcsán(ami egyébként megintcsak csalódás volt a Snapdragon 888-hoz képest) bejelentették, hogy révbe ért az AMD-vel megkezdett kooperációjuk és a következő generációs lapkák már a PC és laptop piacról jól ismert vállalat RDNA architektúrára épülő GPU-t kapnak felcsillant a remény. A várakozás pedig az első 3D Mark tesztek alapján nagyon is megérte, és meg fogja érni a megjelenés pillanatáig is.

gsmarena_002_2_1.jpg

  A grafikai teljesítményt mérő teszten a chip 8134 pontot ért el, ami önmagában még nem mond sokat, viszont ha hozzávesszük, hogy az S21+ mindössze 5538 pontra volt képes és még az ezen a teszten remekelő iPhoneok is csak 7500 pont körüli eredményt tudtak produkálni, akkor láthatjuk mennyire nagy fejlődésről van szó.

 Természetesen az eredmény még nem vehető teljesen készpénznek, ügyes átverésről is lehet szó, illetve azt sem lehet még tudni, hogy az új csúcslapka hajlamos lesz-e az elődjéhez hasonlóan a túlmelegedésre és a teljesítményvesztésre, de ha nem ügyes átverésről van szó akkor az Exynos a másodhegedűs státuszból hamar a Samsung felhasználók kedvencévé léphet elő.

Szólj hozzá

Samsung Hírek