2021. júl 25.

A kamerákat is megvédené a Gorilla Glass-szal a Corning

írta: 1nsanat1
A kamerákat is megvédené a Gorilla Glass-szal a Corning

gear-corning-gorilla-glass-dx-camera-lens-cover_option-2.jpg

   Bár több cég is foglalkozik törésálló, jellemzően mobilokon használt üvegek fejlesztésével, a szegmens királya mostanra egyértelműen a Corning lett a Gorilla Glass nevű termékcsaládjával. A ráadásul a felhasználók örömére família évről évre bővül, a hátlapokra és a kijelzőkre idén már sok esetben a Victus került, de a legtöbb középkategóriás készüléket is a Gorilla Glass 5 védi már. Kevésbé ismert tény azonban, hogy a gyártó nem csak telefonokra, hanem például okosórákra is gyárt üvegborítást, és pont egy, illetve két ilyen termékük, a 2018-as DX és DX+ jelzésű remek tulajdonsága szülte meg azt az ötletet, hogy mi lenne, ha a jövőben a telefonok kameráit is hasonló bevonat védené meg.

  Az ötlet alapja az említett két üveg remek fényáteresztő képessége volt, ami a Corning szerint pontosan 98%-os, tehát kifejezetten meggyőző. A másik előnyös tulajdonsága a tükröződésmentessége, amiről konkrét adat ugyan nincs, de igazságalapja nyilván van az állításnak. Azt persze hiába várnánk, hogy jövőre már minden belépő szintű telefon DX+ üveggel lesz felszerelve, hiszen kifejezetten drága, prémium termékről van szó és a hírek szerint nem meglepő módon a Samsung lesz az első, aki lecsap rá.

  Természetesen felvetődik egy fontos kétely is a DX üvegek létjogosultságával kapcsolatban. Nevezetesen az, hogy több nagy mobilgyártó is összedolgozik már komoly fotós cégekkel, melyek gyakran a lencsék és az azokat védő üveg előállításában is segítenek, a Leicához, vagy épp a Zeisshez hasonló cégek neve és fejlett technológiája pedig valószínűleg több bizalmat ébresztenek a vásárlókban, mint egy okosórákra szánt megoldás.

Szólj hozzá

Hírek Kamera