2021. aug 09.

Világranglistán is előzött a Xiaomi!

írta: 1nsanat1
Világranglistán is előzött a Xiaomi!

xiaomi-brand.png

   Alig néhány napja derült ki, hogy a Xiaomi a második negyedévben teljes mértékben leuralta az európai eladási listákat, megelőzve a Samsungot, azonban a gyártó jól láthatóan nem pusztán a hazai és az európai piacra koncentrál, hiszen egy másik kutatás azt is kimutatta, hogy júniusban sikerült a világranglistán is az első helyre kerülnie.

   A Counterpoint Research közölte le nemrégiben az említett hónapra vonatkozó adatait, melyeken az figyelhető meg, hogy az első három helyezett(Xiaomi,Samsung, Apple) mennyire radikálisan eltérő eladási görbéket produkáltak az elmúlt évek során. Az Apple például egyenletesen produkálja a csúcsokat és a mélypontokat, hiszen mindig az új iPhone széria utáni negyed-fél év jelenti a felemelkedést, ami aztán az új széria érkezéséhez közeledve meredek zuhanásba megy át. Ezzel szemben a Samsungra nem jellemző ez a kiszámíthatóság, ugyanis rengeteg eltérő sikerű típusának köszönhetően akár a legváratlanabb pillanatban is kilőhetnek a cég mutatói. Sajnálatos módon most ez az elrugaszkodás éppen lefelé tart, ugyanis a  grafikon szerint az idei június volt a Samsung 2. legrosszabb hónapja 2015 óta. A bronz és ezüstérmes gyártók tehát nagyon hullámzó eredményeket produkálnak hónapról hónapra, a Xiaomi azonban láthatóan nem követi ezt a trendet.

xiaomi_piac_thumb.jpg

 

   A kínai óriás ugyanis jól láthatóan minimális botlásokkal, de szép ütemben halad egyre magasabbra aminek az oka, hogy évről-évre egyre kiforrottabb, a közönség igényeit jobban eltaláló készülékeket dobnak piacra, ráadásul mostanra már a strapatelefonokon kívül minden kategóriát sikerült tökéletesen lefedniük. Elkerülhetetlen előzésüknek pedig az volt, hogy a talán túl korán érkező S21-ek hanyatlása pont egybeesett rengeteg új, a korábbiaknál is jobb ár-érték arányú Xiaomi telefon felfutásával, így amíg a Samsung globális részesedése 15,7%-ra csökkent, addig a jelenlegi aranyérmes 17,1%-ra nőtt.

  A jelenlegi helyzet természetesen korántsem biztos, hogy tartós, sőt idén még az új iPhone szériával szinte garantáltan beelőzi az Apple a Xiaomit, a Samsung viszont a Note széria nélkül, pusztán az A széria fejlesztett "s" modelljeivel minden valószínűség szerint nem lesz képes visszafoglalni idén a megszokott helyét, jövőre pedig a helyzet csak rosszabb lesz, ha a  Xiaomi valamit el nem ront nagyon(amire elég kevés esély van). Az mindenesetre kijelenthető, hogy a jövőben egyre többször találkozhatunk a Xiaomi nevével a tech világban terjeszkedésük pedig könnyen lehet, hogy rövid időn belül Amerikát is el fogja érni.

  

Szólj hozzá