2021. aug 28.

FFALCON cégnév alatt debütált a TCL és a Huawei közös mobilja

írta: 1nsanat1
FFALCON cégnév alatt debütált a TCL és a Huawei közös mobilja

Kiskaput kapott a hanyatló kínai óriás?

gsmarena_00.jpg

 

   Bár a TCL még nem számít régi és ismert szereplőnek a piacon, már most elértek néhány komoly eredményt. Típusaik ugyanis csúcsmobilokhoz illő színhűséggel és betekintési szögekkel rendelkező kijelzőket kaptak, és a kameradizájn terén is újat mutattak. Most azonban követve a nagy kínai gyártók által diktált trendeket, létrehoztak egy új márkát, a FFALCON-t, melynek első terméke Thunderbird FF1 néven mutatkozott be. A típus különlegessége pedig a furcsa név mellett az, hogy bevallottan a Huawei segítségével lett létrehozva.

  A viharmadár széria(?) első tagja egyébként egy szinte minden ízében tipikus középkategóriás készülék. Méretes, 6,67"-es kijelzője 120hz-re képes, IPS technológiája ellenére pedig parádésan keskeny kávákat kapott. Az összképet kicsit zavarhatja a pirula alakú kivágás, ami érdekes módon az eddigi információk alapján pusztán egy 16MP-es kamerát fogad be, így a fennmaradó helyre vélhetően valamiféle segédszenzor, esetleg a 3D-s arcfelismerést lehetővé tévő eszközök kerülhettek. A hátlapon fellelhető hatalmas kamerasziget ennél már jóval több, konkrétan 3 képalkotót foglal magába, azonban meglepetésre itt sem érdemes számítani. A fekete négyzetben ugyanis egy 64MP-es főkamera, egy8MP-es ultraszéles és egy felejthető 2MP-es mélységérzékelő lelhető fel.

ffalcon-thunderbird-ff1-smartphone-5g-tcl-huawei-specifiche-prezzo.jpg

A színválasztékot nem gondolták túl a TCL-nél de a matt hatás bárkit kárpótolhat emiatt

 

   Szerencsére a két gyártó a telefon belsejébe elhelyezett néhány kevésbé unalomig használt alkatrészt is. A Dimensity 900-as lapka ugyanis abszolút nem a gyengébb fajta chipek közül való, a mellé társított 8GB RAM és akár 256GB tárhely pedig inkább a felsőbb kategóriákat idézi meg. A csúcskategória szerencsére az akkumulátor szekcióra is rányomta a bélyegét, ugyanis a 4300 mAh-ás érték ma már nem kimagasló, azonban a Huawei által biztosított 66W-os töltés már annál inkább.

  A telefon tulajdonságai első ránézésre persze nem túl combosak, sőt lehetne legyinteni is rá, hogy idén már a Redmi Note-ok is Amoledre váltottak, mit keres hát itt az LCD, azonban érdemes figyelembe venni azt, hogy a FFALCON első típusa kínában(Global verzióról egyenlőre nincs hír) átszámítva 110 és 124.000 forint közti összegekért kapható tárhelyopciótól függően, ennyiért pedig az ember nem sűrűn jut 66W-os töltéshez, 8GB RAM-hoz és TCL által tökéletesített kijelzőhöz.

  Az FF1 tehát egy jól sikerül telefonnak tűnik elsőre, léte viszont felvet egy komoly kérdést: Vajon a Huawei a továbbiakban más gyártókkal is megpróbál majd összedolgozni, esetleg tovább folytatja a TCL-el az együttműködést és így a szankciókat kikerülve továbbra is részt vesz majd a mobiltervezésben és gyártásban, vagy ez az egyszeri alkalom volt a SSÓLYOM első és utolsó röpte?

 

Szólj hozzá

Hírek Huawei TCL