2021. sze 02.

A méret a lényeg? Óriási kameraszigettel érkezik a Realme Narzo 50A

írta: 1nsanat1
A méret a lényeg? Óriási kameraszigettel érkezik a Realme Narzo 50A

236e5794c3e7397a931ffd1d1ca5e02c.png

   

   Alig kell pár évet visszamennünk az időben, ahhoz, hogy olyan mobilokra leljünk, melyeknél a 2-3 kamerát a mérnökök úgy próbálták meg elhelyezni, hogy minél kisebb helyet foglaljanak az egyre növekvő szenzorok ellenére és a gyakran kényszerből alkotott kameraszigetek se legyenek nagyobbak, mint az feltétlenül szükséges. Mára ez a trend 180 fokos fordulatot vett és a méretes négyszög, vagy ritkábban kör alakú kiemelkedésekből lett trend, ami néha ugyan indokolható, azonban főleg az alacsonyabb árszegmensben puszta hivalkodásnak bizonyul. A Realme egyik új készüléke azonban úgy tűnik minden eddiginél tovább megy, és már-már a Mi 11 Ultra ligáját célozza meg....már ami a kamerasziget méretét illeti.

  A BBK Electronics cégcsoport alá tartozó, remek ár-érték arányú készülékeivel már hazánkba is betörő Realme egyik Európában még kevésbé ismert sikerterméke a Narzo széria, ami a belépő szintet erősíti, melynek soron következő modellje a Narzo 50A lesz, mely specifikációival nem igazán kíván senkit lenyűgözni. A Helio G85-ös lapka, és a 6000 mAh-s telep talán még a készülék két legerősebb pontja, ugyanis ezen felül pusztán HD+-os kijelzőt, elől 8, hátul pedig két segédszenzorral kiegészített 13MP-es kamerát kapnak a vásárlók, tehát Realme mércével mérve kifejezetten unalmas készülékről lenne szó, ha a dizájnt nem bolondították volna meg "kicsit".

gsmarena_001_3.jpg

  A Realme azonban tudta, hogy a figyelem felhívása egy ilyen készülék esetén létszükséglet, hisz másképp menthetetlenül elveszne a több tucat hasonló eszköz közt, ezért a dizájn terén próbáltak meg újítani több-kevesebb sikerrel. A hátlap egyharmada így is mentesült a különleges megoldásoktól és szokványos sima felületű és hatású műanyagból készült. Ennél egy fokkal már érdekesebb a szélesebb, szintén plasztik sáv, ami átlósan, de hasonló hullámos hatású kialakítást kapott, mint anno az LG K42. Ezt a részt töri meg azonban a felső sarokba helyezett sziget helyett inkább kontinensnek nevezhető kiemelkedő rész, ami magába foglal egy márkajelzést, egy szokásos jelentés nélküli, a kamerákat dicsőítő szlogent, egy ujjlenyomatolvasót és még egy alig láthatóan elkülönített, kisebb méretű valódi kameraszigetet is.

  Ha őszinték akarunk lenni, akkor kimondhatjuk, hogy ennek a megoldásnak az égvilágon semmi értelme és még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető esztétikus megoldásnak, de az tagadhatatlan, hogy azonnal magára vonzza az ember tekintetét. A Narzo 50A tehát a Mi 11 Ultrával vagy épp az S21 Ultrával szemben nem a méretes szenzorok miatt kapott óriási szigetet a hátlapjára, de nem is az átverés volt a céljuk, mint mondjuk egy Cubot vagy iHunt esetén, ahol a hamis lencsék valóban kitöltik a rendelkezésre álló területet, pusztán egy jól megkülönböztethető, megosztó dizájnt akartak a piac részévé tenni, hiszen ahogy korábban láthattuk a Huawei négyszög alakú kameraszigete, vagy az iPhone teljesen véletlenszerűnek ható kameraelrendezése is a korai ellenszenv ellenére mára már teljesen megszokottá vált.

Szólj hozzá

Hírek Realme