2021. okt 08.

Húszezer forintos támogatást kaphat, aki 2G-s vagy 3G-s telefonról tervez váltani

írta: 1nsanat1
Húszezer forintos támogatást kaphat, aki 2G-s vagy 3G-s telefonról tervez váltani

Akár 5G-re is lehet ugrani a 2G-s nyomógombos telefonról

nokia-3310-batterylife.jpg

 

   A mobilok és a tech világában jártas embereknek így 2021-ben, az 5G elterjedésének a kezdetén magától értetődőnek tűnhet, hogy már mindenki rendelkezik 4G képes okostelefonnal, vagy legalább egy, a Nokia által újabban nagyon kedvelt 4G-s KaiOS-en alapuló nyomógombos készülékkel. A valóság ezzel szemben az, hogy nagyjából félmillió magyar ember még mindig 3G-s készülékkel rendelkezik. Ezek egyik harmada ősrégi Samsung, LG, Huawei, esetleg Apple készülék, második harmadát a "butatelefonok" adják, végül pedig a harmadik harmadba a UleFone, a Blaupunkt, az Alcatel, vagy éppen a Navon filléres okostelefonjainak garmadája tartozik. A technológia viszont fejlődik és a legújabb hírek szerint fokozatosan le is fog állni az országban a 3G hálózatok összessége így ez a közel 500.000 ember mobilnet nélkül maradhat.

  Ezen próbál most segíteni viszont az NMHH(Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság) azzal, hogy bruttó 20.000 forintnyi támogatást biztosít jövő év első felében azoknak, akik váltani készülnek. Ennek persze feltételei is vannak. Először is a cserélni kívánt mobilnak mindenképpen 2G vagy 3G-vel kell rendelkeznie. Másodszor a kiszemelt típusnak a 20.000 és 120.000 forint közti ársávban kell helyet foglalnia, ami logikus, hiszen így kiküszöbölhető hogy valaki mondjuk a Galaxy Fold 3-hoz szerezzen ezáltal támogatást, ezzel véve el a pénzt a valóban rászorulóktól. Harmadszor az igénylőnek bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie és nem lehet a nevén semmilyen 4 vagy 5G-s készülék. 

A támogatásra majd a pénzkeret(5 milliárd forint) kimerüléséig lehet jelentkezni. Az NMHH ezen felül még két dolgot fűzött hozzá a bejelentéshez: Egyrészt publikálta az 50 leggyakrabban használt 3G-s készülék listáját , másrészt pedig kijelentette, hogy 40-50.000 forint környékén már teljességgel használható készülékeket lehet kapni.

  A 3G-nek tehát hazánkban leáldozott, éppen ezért hamarosan a Phonecast is készít egy listát arról, hogy mely készülékek lehetnek a legjobbak 40 és 120.000 forint között.

Szólj hozzá

Nokia Hírek Budget