2022. ápr 12.

Örömhír a Xiaomi rajongóknak: Itthon is használható a Xiaomi Pay!

írta: 1nsanat1
Örömhír a Xiaomi rajongóknak: Itthon is használható a Xiaomi Pay!

img_62321729c8ed1.jpg

 

   Bár az NFC-s fizetés mostanra elég elterjedt lett és egyre többen vásárolnak a telefonjuk segítségével, az okosóráknál ez a módszer még nem számít általánosnak, hiszen nem minden gyártó helyez el NFC chipet az óráiba. A Xiaomi szerencsére azon cégek egyike, ami már egy jó ideje megteszi ezt, viszont a hazai piac ennek eddig semmi hasznát nem vette, ugyanis a Xiaomi Pay hiánya a hasznos funkció útját állta.

  A múltidő szerencsére jogos, ugyanis április 5-e óta már használható a funkció és bár még csak a K&H, a Revolut és a Curve támogatott, így is sokat segít az NFC fizetés elterjedésében, hiszen a drágább Xiaomi Watch S1 és S1 Active mellett a sokkal közismertebb és közkedveltebb Band 6 NFC is támogatja a Xiaomi Pay-t.

   Érdekes adalék a történethez, hogy a Xiaomi, Redmi és POCO telefonokon továbbra sincs lehetőség a Xiaomi Pay használatára, azokon ugyanis továbbra is a Google Pay, vagy az adott bank által kibocsátott applikáció felel azért, hogy a bankkártyát ne kelljen mindenhova magunkkal vinni.

Szólj hozzá

Hírek Xiaomi Kiegészítők