2020. ápr 25.

Vélemény: LG Folder 2

írta: 1nsanat1
Vélemény: LG Folder 2

Félig okos, félig szép

   lg-folder-2.jpg

   Napjainkban a 6,5-6,9 colos képernyőátlóval büszkélkedő már-már DSLR gépeket helyettesítő tepsik világát éljük. Ez egyfelől remek, hiszen egy készülékben egyesül a fotókészítés, a filmezés, a médiafogasztás, az internetes kommunikáció és az online játszás és mellesleg a telefonálás lehetősége, másfelől van még sok ember, akik jobban szeretik ezeket különválasztani, és Nikonnal fotóznak, Sonyval videóznak, Samsung TV-n néznek filmet ASUSon neteznek és XBOXon játszanak. Nekik bizony egy külön eszköz dukál a telefonálásra, ami minél kompaktabb, minél elegánsabb, minél megbízhatóbb, annál jobb.

   Az LG pedig meghallgatta ezen felhasználók kéréseit is és bemutatta az LG Folder 2-t, ami a régi divatokat követve kagylótelefon kialakítást kapott. A  telefon külső tulajdonságai közül azonnal az apró mérete tűnik szembe, hiszen összecsukva még a 108mm-es magasságot sem éri el, de keskeny kialakítása sem nehezíti meg a kézben tartását. A készülék anyagát tekintve műanyag, választásunktól függően sötétszürke-fehér vagy sötétszürke-sötétszürke. Kinyitva sajnos mindkét esetben a kifejezetten csúnyácska és divatjamúlt szürke előlap néz velünk farkasszemet, amin egy 2,8"-os LCD kijelző, egy szintén nem túl elegáns billentyűzet, valamint egy hangszóró van. Szerencsére a nem túl szép belső tetszetős külsőt ölt magára, főleg a fehér verzió esetében. Egyik oldalt egy mini képernyőcsík fogad, amin a telefon kijelzi a fontosabb tudnivalókat(töltöttség, hívásértesítés, térerő) és a 2MP-es(itt nem érvényes a szokásos "nem a megapixel számít duma, ez bizony egy elég pocsék szenzor) kamera, a másik oldalt pedig egy segítség hívására alkalmas SOS gomb található(nyilván idősebb, beteg vásárlók részére).

   Belül már kicsit érdekesebb a telefon. Egyrészt a kategóriában ritka a Snapdragon lapka, még akkor is ha csak a pehelysúlyú 210-es került beépítésre, másrészt az 1GB RAM is soknak hat a hasonló telefonok ismerőinek. A bővíthető 8GB-os tárhely megint csak kellemes meglepetés. Az akkumulátor parányi, egész pontosan 1470-es, azonban jelen esetben ez magas értéknek számít a takarékos hardvernek és az apró képernyőnek köszönhetően.

   A telefon képességeinek azonban korántsem szakad itt vége, ugyanis ez egy 4G képes készülék. Ez abban nyilvánul meg, hogy a legtöbb konkurenssel szemben ezen lehet böngészni, videót nézni online, navigációt használni, stb...persze csak ha akarjuk az ezzel járó szenvedést, hiszen a kijelző bizony nem érintésérzékeny, így marad a billentyűkkel történő navigáció. Szerencsére utóbbi időben egyre több alkalmazás jön ki a hasonló félokos telefonokra, és egyre jobban optimalizálva, szóval azért pánikra semmi ok szükség esetén minden ilyen programba bele lehet tanulni. Az extra tudás azonban az árra is rányomja a bélyeget, ami így 150 Euróra rúg, amiért már egy nagyon alap okostelefont is lehet szerezni, persze valószínűleg sokkal több hibával, rosszabb üzemidővel és nagyobb méretben.

   Az LG Folder 2 tehát masszívan rétegtermék, amit a kifejezetten ilyen telefont keresőknek bátran ajánlanék kicsit erős ára ellenére, hiszen mindent tud amit kell ráadásul összecsukva fehér színvariánsban elegáns kiegészítő lehet egy női táskában, a 4G pedig hasznos extra, hiszen mondjuk kirándulni nem visz magával az ember laptopot, de egy Google maps ilyen esetben is jól jöhet.

Szólj hozzá

LG Feature