2020. ápr 30.

A Samsung a megapixelekben hisz:150 és 250 megapixeles szenzorral készülnek

írta: 1nsanat1
A Samsung a megapixelekben hisz:150 és 250 megapixeles szenzorral készülnek

És ezek csak rövidtávú tervek

main_xiaomicover.jpeg

   Ahogy már korábban írtam, a Samsung hatalmas kamerafejlesztésbe kezdett, ugyanis a megapixelszám növelését jó iránynak érzik, a hosszútávú cél pedig a 600MP, a 108 megapixeles ISCOCELL Bright HMX azonban furcsa módon inkább a konkurens kínai gyártóknál aratott sikert, az S20 Ultrában viszont sok gond adódott vele, így nem meglepő módon új szenzorok felé kacsingat a gyártó.

    Ezek egyike a már kész állapotban lévő és 2020 második felére sorozatgyártásra alkalmas 150 megapixeles egyenlőre még név nélküli kamera, azonban ez még nem minden, hiszen rövid időn belül(értsd:1-2 év) piacra akarnak dobni egy 250 megapixeles 1"-os szenzort is, ami nem csak a HMX-nél lenne jóval nagyobb, de még a Sony által gyártott 50 megapixeles kamerát is felülmúlná méretben, ami a P40 szériában van. Persze felmerül a kérdés, hova fog elfélni egy ekkora egység a telefonba, hiszen már a mostaniak is csak hatalmas kilógó kameraszigetekben kaphatnak helyet.

   Erre kétféle válasz létezhet. Egyrészt a gyártók tovább növelhetik a készülékeket így hozva létre 7"-os képernyőátló feletti minitableteket, másrészt ott a sokat pletykált grafén akkumulátor, ami kisebb helyet foglal azonos kapacitás esetén, így több hely szabadulhat fel. Ezen felül a szupergyors töltők is megoldást kínálhatnak, hiszen az egy napra elég üzemidő a legtöbb embernek megfelel, ha utána 20 perc alatt bele tudja pumpálni a telefonba a másnapra szükséges energiát. 

Szólj hozzá

Samsung Hírek