2020. ápr 30.

Nagyot léphet előre a Galaxy Fold 2

írta: 1nsanat1
Nagyot léphet előre a Galaxy Fold 2

Remélhetőleg nem veszi át a Z Flip és a Fold kijelzőjének hibáit

galfoldd.png

   Felemás nyitást produkált nem is olyan rég a Galaxy Fold. Rengeteg gond volt vele, a kijelzőjéről kiderült, hogy eléggé elhibázott konstrukció volt, azonban a Samsung szerencséjére ez megbocsájtható volt, mivel a készülék masszívan első generációs volt és optimalizáltságát tekintve messze jobb lett mint a Royole Flexpai, a Huawei Mate X és Mate Xs pedig Google nélkül érkezett így félig-meddig meg volt pecsételve a sorsa a Foldhoz képest sokkal fejlettebb kialakítás ellenére. Azonban a Dél-Koreai gyártó nem nyugszik bele a sikerbe, újabb tablet-telefon hibridet készül megalkotni, csak mostmár sokkal ésszerűbb kivitelben.

   Ésszerűbb rögtön az árazása is, ugyanis a pletykák szerint az előd 1990 dolláros árából le fognak faragni 100-200-at. Az árcédulával ellentétben a belső kijelző elvileg nőni fog egy hangyányit képátló tekintetében(7,3 helyett 7,59"), ami betudható az oldalt lévő elég esetlen notch eltüntetésének. Bár a notch eltűnik, a szélesített FullHD felbontás marad, viszont lehet, hogy meg lesz toldva egy 120hz-es képfrissítéssel, ami nagy fegyvertény lenne. A talán legjobb fejlesztés azonban összecsukva látszik majd, ugyanis a külső kijelző végre használható méretű lesz, pontosan 6,23", ami megváltás lehet azoknak akik használtak már Foldot(volt szerencsém hozzá, a külső kijelző sajnos olyan apró rajta, hogy zavaró a használata). Úgy tűnik azonban, hogy kamerák terén akad egy kis kompromisszum, ugyanis 64+12+16 megapixelről tudni, már ami a hátlapi fő kameraszigetet illeti, így az S20 Ultrára jellemző 108 megapixeles monstrumról le kell mondani. Ezekből a 64 megapixelest mondják fő szenzornak, azonban az S20 alapján inkább a 12-es lesz a fő kamera a magas pixelszámú modul pedig a zoomért és a 8K felvételekért lesz felelős(persze ez csak saját vélemény, azonban a 64 magapixeles középkategóriás telefonokhoz tervezett szenzor fő kamerának kissé spórolósan hatna egy ilyen készülékben).

    Érdekesnek ígérkezik tehát a Fold 2, ami akár a gazdagok slágertermékévé is válhat, azonban egy Note szériához járó S-Pen és valamiféle cserélhető képernyőfóliás védelmi megoldás(ez található a Mate Xs-en is és ennek köszönhetően a karcos felső réteget egy szervízben viszonylag emberi áron ki is cserélik) még sokat dobna az amúgy ígéretes készüléken.

   

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

Samsung Hírek Flagship