2020. máj 02.

Kínai kijelző kerülhet az iPhone 12-be és a Galaxy S21-be is

írta: 1nsanat1
Kínai kijelző kerülhet az iPhone 12-be és a Galaxy S21-be is

A BOE szállíthatja a panelokat, az ok még kérdéses

800_3c868ee2e65609d.jpg

   Ha mobiltelefon kijelzőkről van szó, akkor az embernek azonnal a Samsung jut eszébe, hiszen a népszerű telefongyártó rengeteg panelt szállít le az Apple, a Xiaomi, de még  a Huawei részére is, azonban mégsem egyedüli szereplői a piacnak. OLEDek terén ott van még az LG, mint magas minőséget kínáló gyártó, IPS LCD-k terén pedig a japán Sharp és a kínai BOE szolgáltat remek termékeket. Az utóbbi gyártó azonban egyre inkább át kíván térni a fejlettebb OLED technológiára is, amire már a Mate 20 Pro és a P30 kifejezetten korrektül sikerült kijelzője is jó példa volt.

   Azonban a most kiderült információk alapján nem feltétlenül a Huawei lesz a cég legnagyobb vásárlója, ugyanis egyfelől az Apple kíván idén a BOE kijelzőkre váltani, ami még nem is nagy meglepetés, hiszen tavaly történt néhány nézeteltérés a Samsunggal, így hagyományok ide vagy oda, érthető a váltás. A hihetetlenebb hír azonban, hogy a Samsung is váltani kíván és nem valamiféle olcsóbb A szériában, ahol a spórolósabb kínai megoldás talán még érthető, hanem egyenesen az S szériában, méghozzá a soron következő S21 vagy S30 nevű készülékben.

   Az S széria ugyebár a Samsung egyik csúcsát képezi, így ezek minősége létfontosságú, a költséghatékonyság pedig másodlagos, hiszen a számok nem azt mutatják, hogy az egyre drágább telefonjaik gyengébben fogynának, így elég nehéz magyarázatot adni az állítólagos lépésre. A témával kapcsolatban kapásból felmerül pár kérdés, ha a hír igaz:

Vajon a BOE olyan minőségű panelt készített volna titokban, ami annyira nyilvánvalóan múlja felül a konkurenciát, hogy megéri rá váltani?

Esetleg a BOE tényleg annyival olcsóbban képes hasonló minőséget gyártani, hogy még a Samsung házon belül is csak drágábban képes ugyanazt megalkotni?

Az Apple a tavalyi viták, minőségbeli kifogások(pl S20 zöldülő kijelzője), vagy költséghatékonyság miatt készül váltani?

A BOE ilyen fejlemények hatására az LCD piac mellett a telefonos OLED piacon is vezető cég lehet rövid időn belül?

   A fenti kérdésekre sajnos még jó darabig nem kapunk választ azonban ha a több helyről is megerősítést kapott hír igaz, akkor az komoly átrendeződést okozhat, amiből persze az átlag felhasználó nem biztos, hogy bármit is érezni fog, de a gyártók annál inkább.

Szólj hozzá

Apple Samsung Hírek