2020. máj 04.

Előrendelhető az Amazfit X

írta: 1nsanat1
Előrendelhető az Amazfit X

Ígéretes típusnak tűnik, csak az ára lesz borsos

zpem3xprtvcsdiynmrokam.jpg

   A Xiaomival gyakran együttműködő Amazfit nem is olyan régen az Indiegogo-n mutatta be az Amazfit X-et, ami sokat ígért és cserébe csak kis előlegeket kért a márka rajongóitól. A lelkes adakozók pedig össze is dobták a kért összeget így mostanra már előrendelhetővé vált az előrendelve 149$-ba, megjelenés után 349$-ba kerülő prémium okoskarkötő.

   De ne szaladjunk ennyire előre! Nézzük inkább meg mi is az az Amazfit X, mit tud és miért ilyen borsos az ára a többi okoskarkötőhöz képest?

   Az ár egyik oka, hogy bár formátumát tekintve egy kecses, kézre simuló karkötőről beszélünk funkcionalitás terén túlmutat a legtöbb társán ugyanis több féle mérésre képes. Ez persze nem sok plusz hiszen hívni, fizetni nem lehetséges vele. Az azonban hatalmas plusz, hogy a karkötő anyaghasználata a profi okosórákét idézi a fém-üveg kialakításnak hála. A prémium érzetet tovább növeli a 2,07"-es AMOLED kijelző, aminek bár tényleges felbontása nem nagy(206x640), de a méretéből fakadóan hozza a mobiltelefonok képpontsűrűségét és egy középkategóriás telefon fényerejét. Ráadásul a kijelző nem egy lapos, kéztől elálló típus, hanem egy 92°-ban hajlított panel, ami így tökéletesen rásimul a csuklóra, eleganciát kölcsönözve. A letisztultságról pedig a mágneses töltés és a gombok teljes elhagyása gondoskodik, így a bekapcsoló gombot is egy nyomásérzékeny felület helyettesíti.

   Az Amazfit X tehát egy nagyon modern okoskarkötő lett gyönyörű külsővel, azonban fennáll a fontos kérdés, hogy megéri-e? 149$-ért sokaknak igen, hiszen sportoláshoz tökéletes, de kinézete miatt még hivatalos eseményekre is megfelel, futurisztikus mivolta pedig a fiatalok kedvencévé teheti, de  az augusztustól érvényes 349$ kicsit soknak tűnik érte. Ennyiért ugyanis már nagyon profi okosórát lehet kapni, ami szintén hozza a szükséges eleganciát, cserébe több funkcióval, nagyobb akkumulátorral(az Amazfit X 1 hetet bír, míg mondjuk egy Watch GT 2 15 napot) rendelkezik, ráadásul ha őszinték akarunk lenni egy okosórának még mindig nagyobb a presztízse mint egy okoskarkötőnek hajlított kijelző ide vagy oda.

Szólj hozzá

Hírek Kiegészítők