2020. máj 07.

A Román telefonipar a Nubia babérjaira tör

írta: 1nsanat1
A Román telefonipar a Nubia babérjaira tör

Az internet bugyraiban egy érdekes készülék tűnt fel

ihunt.png

   Tavaly hatalmas szenzációt keltett mobilgamerek körében a Nubia által kiadott Red Magic 3, ami annak ellenére, hogy a világ egyik legerősebb telefonja lett és még 8K videófelvételre is képes volt(bár értékelhetetlenül alacsony fps-el) nem volt egyáltalán drága készülék. Persze egyke kamerája nem váltotta meg a világot és kijelzője terén sem versenyezhetett mondjuk egy OnePlus 7 Pro-val minőségben, de érdemei elvitathatatlanok. 

zte-nubia-red-magic-3.jpg

   Nemrégiben egy román gyártó, az iHunt pedig úgy döntött, hogy kár lenne veszni hagyni az ismertségre hamar szert tevő telefon örökségét, így meg is alkották saját verziójukat, ami a Red Magic 3 és 3s után az iHunt i5 3G nevet kapta, azonban akad egy kis bökkenő.

jegyzet_2020-05-07_174804.png

    A névben szereplő G jelzés ugyanis nem a Gamer szóból ered, hanem a telefon 3G képességéből, ugyanis ez a készülék távolról sem egy gamer eszköz. Egy nyomógombos telefonról van ugyanis szó, amin a hátlapi ujjlenyomatolvasó is kamu, a Red Magic RGB csíkja pedig nemes egyszerűséggel eltűnt, de a kamera sem egy 48 megapixeles Sony szenzor, csupán egy ócska VGA kamera. Egyéb jellemzők terén is komoly a visszalépés, a RAM az eredeti telefon kezdő 6GB-ja helyett 64MB, de legalább a tárhely maradt 128, csak éppen GB helyett ismételten MB.

   Valószínűleg egyébként semmi komoly baj nincs a telefonnal, szegényebb felhasználóknak az alap célokra megfelelhet, az "elődtől" örökölt dizájnra pedig nem lehet panasz, de mégis van valami megmosolyogtató abban, hogy mára eljutottunk oda, hogy egy egyértelműen másolat telefon meg sem próbál igazán hasonlítani az eredetire.    

Szólj hozzá

Hírek Nubia iHunt