2020. máj 18.

Erősebb,5G-s verzió jön a P40 Liteból

írta: 1nsanat1
Erősebb,5G-s verzió jön a P40 Liteból

Könnyen lehet, hogy az elődjénél is jobb vétel lesz

  huawei-p40-lite-5g.jpg

   A Huawei idei P szériája sokaknál kiverte a biztosítékot azzal, hogy  kifejezetten magas áron nyitott, azonban volt a családnak egy tagja, a P40 Lite ami olyannyira nem követte a "rokonok" példáját, hogy a Redmiket megszégyenítő ár-érték arányt produkált. A Huawei látva a telefon sikerét most kiadja a szintén Nova szériából átvett és átnevezett P40 Lite 5G-t.

   A készülék tulajdonképpen a P40 Lite eredetijének, a Nova 6 SE-nek a közvetlen utóda, a Nova 7 SE,  ami egyértelművé teszi, hogy nem csak egy plusz 5G chipnyi lesz az eltérés a két készülék közt. Az 5G-s modell ugyanis az amúgyis bivalyerős Kirin 810 helyére a jelenleg legjobb középkategóriás chipnek számító Kirin 820 5G-t kapja meg, így teljesítmény terén néhány tavalyi flagshipet is meg tud majd szorongatni. Hogy ezt megtehesse 6GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet illetve az elődjénél kicsit kisebb, 4000 mAh-es akkumulátort is kap.

   Kamerás téren is komoly előrelépés történt 2 téren is. Az egyik a videózás, ahol a P40 Lite egyetlen gyengesége javítva lett, így  a hátlapi kamerákkal végre nem csak 1080p/30fps-es felvétel rögzíthető, hanem akár 4K/30 fps-es is. A másik nagy ugrás pedig a fő kamera, ugyanis most már nem a tavaly piacra dobott 48 megapixeles Sony egység, hanem az utódjának szánt 64 megapixeles  szenzor került az új dizájnt kapott kameraszigetbe, a maradék 3 hátlapi és az egy szelfi kamera viszont azonos maradt. Ha számításba vesszük, hogy az új lapka és a 64 megapixeles egység külön-külön mire képes akkor rájöhetünk, hogy együtt könnyen lehet, hogy meg fog szégyeníteni pár flagshipet is a P40 Lite 5G a normál látószögű fotózásban.

  A hírek szerint egyébként a készülék ára sem lesz horrorisztikus, 140.000 forint körül alakulhat a végleges összeg, ami azért jelentősen magasabb mint a P40 Lite-é azonban ha megnézzük, hogy ezért az összegért  mit kap az ember a piacon, akkor rájöhet hogy jelenleg nem hogy 5G-s de még hasonló kamerás képességű, illetve teljesítményű készüléket sem nagyon talál, maximum egy tavalyi P30 vagy egy kínai webshopról rendelt Mi 10 Lite 5G az ami megszorongathatja a P40 széria új tagját.

 

Szólj hozzá

Hírek Huawei