2020. máj 20.

Furcsa hibrid lett a Huawei Y8p

írta: 1nsanat1
Furcsa hibrid lett a Huawei Y8p

A belépőszint és a csúcskategória érdekes elegye

friday.png

   A Huawei szokásához híven idén is megjelenteti Európában a fiataloknak szánt, a belépő szinttől a középkategóriáig terjedő Y szériát, melynek egy újabb tagját leplezte le a vállalat, az Y8p-t. Mint oly sokszor, most sem egy új telefonról van szó, hiszen lényegében egy átnevezett Enjoy 10s-t kap aki megveszi a készüléket, ez azonban senkit sem fog zavarni, ha meglátja mit kap a 245 eurónyi pénzéért.

   A meglepetések a telefon előlapján kezdődnek. Itt ugyanis egy 6,3"-os OLED kijelző helyezkedik el ami nem jellemző az olcsóbb Huawei mobilokra, ahogyan a képernyő alá épített ujjlenyomatolvasó is kellemes meglepetés lehet, még úgy is, hogy várhatóan nem fogja hozni a P40 Pro szintjét Ahogy a 16 megapixeles szelfikamera sem fog csodát tenni, de szégyenben sem marad, hiszen már a P40 Lite-ban is jól teljesített. A készüléket megfordítva szintén örömteli dolgokkal szembesülhet az ember, bár a 2 megapixeles mélységérzékelő és a 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamera nem feltétlenül tartozik ezek közé. A fő szenzor viszont annál inkább. A 48 megapixeles egység ugyanis rendelkezik a Huawei híres RYYB színszűrővel, ami sokkal több fényt képes beengedni mint a hagyományos RGGB megoldások. Ebből egyenesen következik, hogy az Y8p rendelkezni fog éjszakai móddal, ami akár 6 másodpercig is képes begyűjteni a fényt a világosabb végeredmény érdekében. 

   Azonban a telefon nem csak kellemes meglepetéseket tartogat. Erejét ugyanis egy Kirin 710F adja, ami bár nem számít reménytelenül gyengének még ma sem, azonban mégiscsak egy több éves chip így igényesebb játékok futtatására csak mérsékelten alkalmas, pedig a 4/128 illetve a 6/128GB-os kiadás a RAM mérete alapján bőven megfelelne ilyen feladatokra is. Az akkumulátorral szerencsére nincs baj, 4000-es kapacitásával még a maiakhoz képest nem túl takarékos lapkát is hosszú ideig életben tartja, azonban a 10W-os töltés nem tartozik az izmosabbak közé. 

  A telefon valószínűleg a legtöbb országba csak júniusban érkezik, azonban a specifikációk alapján valószínűleg megéri várni rá, hiszen az Y8p pár kicsit fájó kompromisszum árán kínál egy dizájnos, tartalomfogyasztásra és fotózásra remekül megfelelő készüléket.

Szólj hozzá

Hírek Huawei