2020. júl 15.

Úgy tűnik a MediaTek sem segíthet a Huaweien

írta: 1nsanat1
Úgy tűnik a MediaTek sem segíthet a Huaweien

Amerika mindent megtesz a piacvezető cég összeomlasztásáért

mediatek-dimensity-1000.jpg

   A Huawei és az USA közti konfliktus már nem ma kezdődött, azonban úgy tűnik az egyszerű csatározás mostanra váltott át totális háborúba. Eddig ugyanis az enyhébb szoftveres és hardveres gátakat a kínai vállalat olyan sikeresen vette, hogy piacvezető gyártóvá vált.

  Nemrégiben azonban ott érte ütés a gyártót, ahol az igazán fáj, a Kirin chipek terén, amiket ezentúl már nem gyárthatnak a korábbi gyártósorokon, lévén azok amerikai technológiát is használnak. Erre azonban még találtak ellenszert a kínaiak a MediaTek Dimensity lapkák képében, amik kifejezetten jól sikerültek, erre válaszul azonban Trumpék újabb két csapással reagáltak.

  Először is addig lobbiztak, amíg a britek, bevallottan amerikai nyomásra betiltották és elkezdik leépíteni, extrém költségek árán helyettesíteni a Huawei hálózatokat, másodszor pedig nyomást gyakoroltak a MediaTekre, hogy a cég ne adjon el semmiféle technológiát vagy kész terméket a tiltólistás cégnek.

  Ezek után tényleg komoly kérdés, mihez tud kezdeni a Huawei, hiszen nemrégiben felállított kínai gyártósoraik még csak 14nm-es technológiával képesek dolgozni, így az idei 5nm-es csíkszélességű lapkák ellen képtelenek lennének konkurenciát állítani, így maximum a belépő szintű telefonokban gondolkozhatnának, ahol viszont a Redmi és a Realme vitathatatlanul föléjük emelkedne.

Szólj hozzá

Hírek Huawei