2020. júl 25.

Fejmagasságból leejtve sem törik a Gorilla Glass Victus

írta: 1nsanat1
Fejmagasságból leejtve sem törik a Gorilla Glass Victus

Különösen ellenálló lett a Corning új üvegbevonata

low_resa23648c03a_cmyk_smp_72dpi1_2_65201604b37546ffb94195d94a05dc88.jpg

   Hiába jelenti be évről évre az Apple, hogy az aktuális telefonjuk üvege biztosítja a legjobb védelmet, a mobilpiacon közhelyszámba megy, hogy a Corning gyártja a legjobb üvegburkolatokat a telefonokra a tesztek szerint. eddig például a cég 6-os sorszámú terméke volt a koronázatlan király a kategóriájában most azonban úgy tűnik házon belül akadt legyőzőre. A trónfosztó neve pedig furcsa módon nem Gorilla Glass 7, hanem Gorilla Glass Victus.

   Az új bevonat nemrég esett át a tesztelésen, ahol elképesztő eredményeket produkált. Az elődje 1,6 méteres ejtési magasságához képest akár a 2 méteres esést is elviseli kemény talajra történő érkezés esetén(nem laboratóriumi tesztek alapján az iPhoneok már másfél méterről leejtve is törnek, de a Huawei P30 Pro-ja is megrepedt egy 1,7 méteres eséstől egy videós tesztje során.

   A karcokkal vívott harcban szintén toronymagasan vezet a Victus, ugyanis míg a konkurencia már egy 4 Newtonos erővel a kijelzőre nyomott gyémánttól is mély sérüléseket szerzett, addig az új Gorilla Glass a 8 Newtonos nyomás alatt is csak enyhe mértékben karcolódott, szóval a zsebben felejtett kulcs garantáltan nem okozhat kellemetlen perceket a Victussal szerelt telefonok tulajdonosainak.

   A típus valószínűleg a Samsung Note 20 modelleken debütálhat először, de minden esély megvan rá, hogy hamarosan LG és Xiaomi telefonokon is találkozni lehet majd a Victussal. Azt azért mindenképp érdemes megjegyezni, hogy ezek a laboratóriumi kísérletek nem garantálják, hogy a való életben is törhetetlen legyen a telefon, főleg, hogy az újabb modelleknél már gyakran előbb sérül az alaplap mint a kijelzőt védő üveg, de mindenképp pozitívum, hogy ezek a nem is olyan apró fejlesztések jelentősen növelhetik a biztonságérzetet és biztosíthatják a felhasználót arról, hogy a készüléke nem fog fél év után úgy kinézni, mintha smirglivel dörzsölték volna át.

 

Szólj hozzá

Hírek