2020. nov 18.

A Galaxy S20 FE az új Note 7?

írta: 1nsanat1
A Galaxy S20 FE az új Note 7?

Már a SAMmobile is a hírhedt telefonhoz hasonlítja az FE-t egy súlyos hiba miatt

galaxy_s20_fe.png

 

   Samsung felhasználóknak ismerősen csenghet a márka egyik legnagyobb és legjobban értesült rajongói oldalának, a SAMmobile-nak a neve, a név első feléből pedig az is sejthető, hogy nem a piacvezető márka szándékos lejáratása a célja, a minap azonban a nagy érdeklődés és az ügy súlyossága miatt megjelentettek egy cikket aminek címe magyarra fordítva a következő volt: "A Galaxy S20 FE kijelzőhibái majdnem olyan borzalmasak, mint a Galaxy Note 7". A nagyon erős cím pedig nem valamiféle költői túlzás volt, hanem egy őszinte reakció a Samsung új slágermobiljának súlyos és az eddigi események alapján javíthatatlan hibájára. Nézzük is pontosan mi ez a hiba, ami Mihai M.-ből, a SAMmobile cikkírójából is ilyen erős szavakat kényszerített ki.

   A történet ott kezdődött, hogy pár nappal az egyébként kifejezetten remekül sikerült telefon(250.000 forint körüli áron kínálja az S20 széria minden képességét, kisebb felbontású kijelzővel és műanyag hátlappal) megjelenése után elkezdtek záporozni a panaszok a közösségi oldalakra illetve a Samsung ügyfélszolgálatára azzal kapcsolatban, hogy a vadonatúj készülék a használat során előszeretettel produkál fantomérintéseket, esetenként pedig nem érzékeli a valódiakat. A dolog már első hallásra is elég súlyos probléma, hiszen így már-már lehetetlenné válik többek között a gépelés, a játék, a zoomolás, a görgetés, a gesztusvezérlés és minden folyamatos és/vagy gyors mozdulatot igénylő funkció. 

   A dolgot azonban tovább súlyosbítja a Samung hozzáállása. A gyártó ugyanis a már jól ismert, de alaposan megutált módszerhez folyamodott: Megígérte, hogy javítja a hibát, ennek érdekében pedig elkezdte frissítésekkel bombázni az S20 FE modelleket, a szoftveres javítócsomagok(szám szerint 3 is érkezett ezekből) azonban pont úgy nem segítettek semmit, mint ahogy anno a Note 7 akkumulátorával, az S20 Ultra autofókuszával, vagy épp az A50 ujjlenyomatolvasójával kapcsolatos bajokat sem orvosolta ez a módszer. Pont emiatt egyre többen biztosak benne, hogy nem szoftveres a hiba forrása, ami viszont azt jelentené, hogy a Note 7 és a Galaxy Fold tesztpéldányai után a Samsung újra rákényszerülhet egy termékcsalád visszahívására.

   

A SAMmobile cikkét ide kattintva találjátok meg.

 

    

 

Szólj hozzá

Samsung Hírek