2022. jún 04.

Dizájnos tokkal kerülte meg a Huawei az 5G-vel kapcsolatos korlátozásokat

írta: 1nsanat1
Dizájnos tokkal kerülte meg a Huawei az 5G-vel kapcsolatos korlátozásokat

220519-huawei-p50-pro-5g-case-01-1024x698.jpg

 

   Mára már szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a Huawei már nem a régi az amerikai szankcióknak köszönhetően, azonban a gyártó minden nehézség ellenére még mindig folytatja a telefonok gyártását, jobb híján Google szolgáltatások, Kirin chipek és 5G nélkül. Míg azonban az előbbi problémára megoldást kínált a Gspace és a Petal Search kombinációja, illetve a Snapdragon lapkák 4G-re lefokozott verziója, addig az 5G elérése megoldhatatlan problémát jelentett. Eddig a pillanatig legalábbis, ugyanis a Huawei rájött, hogy a szankciók csak azt tiltják, hogy maga a telefon legyen 5G képes, arról viszont nem rendelkeznek, hogy a telefonra rá lehet-e csatlakoztatni 5G modemet. A kínai óriás éppen ezért piacra dobta első, különleges tokját a P50 Prohoz, ami egy 5G modemmel, eSIM-mel ellátott kiegészítő csak 4G-t ismerő mobilhoz.

  A tok, mint az sejthető, nem az 1500 forintos zugGSM boltok átlátszó, elsárguló tokjait idézi, sem árban sem kialakításban. A termék ára ugyanis átszámítva 43-44.000 forint árfolyamtól függően, ami még úgy is sok, hogy egy ízig-vérig prémium, bőr hatású és kifejezetten dizájnos(sajnos csak egy színben elérhető, ami ráadásul nem is passzol a készülék minden színvariánsához) tokról van szó. Hozzá kell tenni azonban, hogy nem indokolatlan az ár, ugyanis az aránylag könnyű, 52 grammos tokban helyet kapott egy 5G modem, egy 1,35Ghz-es CPU, valamint egy töltéshez kellő USB-C csatlakozó is(lévén a tok le fogja foglalni a telefon ezen portját a stabil kapcsolat érdekében), ami szerencsére a 66W-os töltéssel is megbirkózik.

  A Huawei persze a hardveres és méretbeli illeszkedésen felül ügyelt arra is, hogy a tok és a telefon között szoftveresen is tökéletes kapcsolat legyen, tehát a készülék azonnal felismeri a tokot és integrálja is, például a térerő erősségét jelző csíkok mellett ugyanúgy megjelenik a felhelyezés után az 5G szimbólum, mintha arra natívan képes volna a P50 Pro.

  Ez a tok viszont azon túl, hogy rendkívül ötletes, meglehetősen körülményes és valljuk be, feláras megoldás, így nem valószínű, hogy nagy sikere lesz hosszútávon, főleg azok után, hogy a Honor szankciómentesen képes hozni a Huawei élményt hasonló szenzorokkal, a Leica pedig már a Xiaomi partnere, így tőlük is várható még a Mi 11 Ultrához hasonló kamerakirály készülék, így egyre kevesebb érv marad egy P50 Pro megvásárlása mellett.

Szólj hozzá

Hírek Huawei