2020. júl 14.

Már kapható a 35.000 forintos "S20 Ultra"

írta: 1nsanat1
Már kapható a 35.000 forintos "S20 Ultra"

Dél-Korea helyett Románia gyártja, de ez ugyan kit zavarna?!

1_1.jpg

   Korábban már volt szó egy bizonyos iHunt márkáról és egyik furcsa klóntelefonjukról(itt), azonban úgy tűnik keleti szomszédaink ismét megpróbálnak betörni a telefonpiacra, egy állítólagos csúcsragadozóval.

   Az S20 Ultra Apex 2021 ugyanis már a nevével az erőt(és a pofátlan másolást) sugározza. Az S20 részt nem igazán kell magyarázni, az Ultra, ha a Samsungot nézzük akkor a nagy méretre és a profi kameraképességekre utal, az Apex pedig nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ez még a sima S20 Ultrával is felmos. A 2021 pedig vagy egy ellapozott naptárnak köszönhető, vagy Romániában más az időszámítás. Ne ragadjunk azonban le a névnél, nézzük inkább meg mire is képes ez a Samsungverő készülék.

   Kezdjük a jó dolgokkal. Akkumulátor terén a névrokonához hasonlóan 5000 mAh-el lehet számolni, azonban az azonos telep egy kisebb házban kapott helyet. Ezen felül rendelkezik bővíthetőséggel, sőt a Samsung verzióval ellentétben itt jack csatlakozó is van. Az Android 10-es rendszer szintén stimmel, eddig tehát a Dél-Koreai óriás joggal féltheti pozícióját.

   A dolgok azonban tüzetesebb vizsgálat után kissé megváltoznak, ugyanis az S20 Ultra Apex mindenből csak a minimumot nyújtja. A készülék stabil működését a gyártó egy mindössze 4 magos 1,3 Ghz-es Mediatek processzorra bízta, ami már 2 éve is maximum a legolcsóbb belépőszintű telefonokba lett volna elég, viszont így Android 10-el ötvözve még a minimumnál is kevesebbet nyújt.  Ehhez társul 3 GB RAM, ami az elfogadható minimum, akárcsak a 32GB-os tárhely.

   Kamerák terén a Samsung S20 Ultra hemzsegett a hibáktól azonban ennek ellenére vitathatatlanul a piac egyik legjobbja volt. Ezzel szemben az S20 Ultra Apex nem teszi ilyen magasra a lécet. Az előlapi 8 megapixeles egység még hagyján, azonban a hátlapi 13 megapixeles szenzor kirívóan gyenge. A másik két kisegítő szenzor szerepe pedig kérdéses, ugyanis a gyártó sem beszél róluk. Egyik talán egy ultraszéles kamera lehet 5 vagy maximum 8 megapixellel, a 3. pedig egy kamu mélységérzékelő. A kamu jelző oka az, hogy a fent említett Mediatek chip egyszerre csak egy, maximum 13 megapixeles kamerát képes kezelni, így hardveres okokból is lehetetlen, hogy működjön a bokeh kamera.

   Ezek után mit is lehetne elmondani az S20 Ultra Apexről? Talán azt, hogy lehetőleg kerülje el mindenki, hiszen egy hibáktól hemzsegő, gyenge készülékről van szó, ráadásul komoly konkurenciája is van. Sokkal jobban megéri kicsit drágábban a Redmi 8A, azonos áron Kínából egy Umidigi A7 Pro, vagy olcsóbban egy Huawei Y5p, ami még Google nélkül is jobb választás a bezuhant ára és a jó optimalizáció miatt.

Szólj hozzá

Vélemény Hírek iHunt