2021. aug 26.

Rossz hír a mobilfotózás szerelmeseinek: Az elődje kameráit örökölheti az S22 Ultra

írta: 1nsanat1
Rossz hír a mobilfotózás szerelmeseinek: Az elődje kameráit örökölheti az S22 Ultra

galaxy-s21-ultra-5g_highlights_colors_end_1.jpg

 

  Alig pár napja írt a Phonecast is arról a hírről, mely szerint a Galaxy S22 széria komoly előrelépést jelenthet a szenzorok terén, hiszen a sima és a +-os modell egyaránt 50MP-es RGBW színszűrős szenzorokat kap. Logikusan következne, hogy egy ilyen jelentés fejlesztésből a legfejlettebb, Ultra modell nem maradhat ki és meg is jelentek a tippek, hogy egy fejlettebb 108MP-es vagy akár egy 200MP-es érzékelő is belekerülhet a csúcskészülékbe, azonban a Samsungok terén elég bennfentesnek számító GalaxyClub a forrásai alapján egész mást állít.

  A lelombozó szivárogtatás szerint ugyanis az S22 Ultra hardveres téren egy az egyben örököli majd az elődje eszköztárát, ami egy 108MP-es főkamerát, egy 12MP-es autofókuszos, tehát makrózásra is remekül használható ultraszéles egységet kap, amit kiegészít a két darab 10MP-es telefotó optika mögé rejtett képalkotó is, melyek 3 és 10x-es veszteségmentes nagyítást tesznek lehetővé. Ez az összeállítás persze jövőre sem lesz elavultnak nevezhető és a Samsung kamerás fronton mindig is inkább szoftveres téren alkotott nagyot, szóval minden esély megvan arra, hogy érzékelhető javulást fog hozni a legújabb Ultra is fotózás és videózás terén egyaránt.

  Szerencsére a GalaxyClub a két kisebb verzió kapcsán már jóval kedvezőbb híreket közölt, melyek szerint az 50MP egység mellé kerülni fog két 12MP-es is. Ezek egyike egy ultraszéles látószögű lesz, ami nem nagy meglepetés, viszont annál kellesebb lehet a 3x-os nagyításra képes, szintén 12MP-es zoomkamera, ami hatalmas előrelépés lehet az S21 és S21+ 64MP-es, csak névleg veszteségmentes(valójában a nagy felbontású képén digitális nagyítást végző) zoomot kínáló szenzorához képest.

  Az itt felsorolt információk persze egyenlőre még legjobb esetben is csak félhivatalosak, rosszabb esetben pedig puszta találgatásnak is minősülhetnek, azonban mindenképp érdemes figyelembe venni őket, hiszen egy a múltban a megbízhatóságát már bizonyító forrásból származnak és összességében elmondható, hogy az utóbbi 1-2 évben egyre pontosabbakká váltak az úgynevezett "leaker" profilok.

Szólj hozzá

Samsung Hírek Kamera